Nagyon rosszul cselekedtem?
Leszögezném nagyon rosszul érzem magam a történtek miatt.
Buszon voltam és mikor szálltam le észrevettem pénzt a székek között. Senki se vette észre,felvettem és mikor leszálltam a buszról akkor számoltam meg és 3 db ötezres volt és egy kétezres.
Rosszul érzem magam hogy nem tudtam oda adni a buszsofőrnek és hogy valakitől elvettem 17 ezret.
Mi kifogás??
A buszos mondta, akkor higyek neked, vagy annak aki számtalanszor találkozott ilyennel?
Ő mondta hogy úgyse az történne hogy mese útján visszakerül a tulajdonoshoz, hanem mások közt lesz elosztva.
Értelmezted a választ? A jegyzőnek kell elvinni, és akkor nem kerül illetéktelen kezekbe, meg kikerül a tiédből is. Ez a "más lop, akkor én is lophatok" megint csak egy magyarázkodás, amivel be akarod magyarázni magadnak is, hogy nem probléma, amit csináltál.
Én viszont kiszálltam, teljesen felesleges bármit is írni, ha csak kiforgatod, meg játszod a hülyét. Dönts, ahogy akarsz, a kérdés és válaszok alapján már rég döntöttél, csak nem azt a megerősítést kaptad, amit vártál.
A kedves válaszolók, akik mindennek elmondták a kérdezőt, végiggondolták egyáltalán, hogy mégis milyen módon juthatna vissza a pénz a tulajdonosához? Mégis hogyan lehet azonosítani készpénz tulajdonosát? Talált tárgyak osztályán meghirdetik, hogy "17 ezer forint készpénzt aki elhagyott, jelentkezzen"? Hogy igazolja a sok jelentkező, hogy az övé volt?
HA az elveszítő utánajár, ÉS HA emlékszik, hogy hol hagyta el, akkor lehet érdemes a buszsofőrnek odaadni, aki HA foglalkozik a dologgal ÉS HA nem teszi zsebre, akkor visszaadHATja a tulajdonosának, HA az megtalálja.
A kombinált valószínűséget jóval 1% alattinak becsülöm. Szóval, kérdező, ne érezd rosszul magad. 99% hogy nem jutott volna vissza a tulajdonosához, és jelentős az esélye, hogy egy olyan ember tette volna el, aki nem agyalt volna ennyit rajta. Ha nagyon bosszant a dolog, adj 17 ezer forintot egy jótékony szervezetnek.
És ott a helyes válasz a 16 osnál :)
Kevesen látnak ilyen tisztán :)
Kérdező emiatt tényleg ne legyen bűntudatod!
Egyszer én is találtam egy 5 öst az utcán, úgy felkaptam mint tyúk a gilisztát! :)
Rögtön bearanyozta az egész napom. Bűntudat? Semmi nem volt és nem is lesz. És aki elhagyta? Ő is jól járt! Levonta a tanúlságot, és ezentúl jobban fog vigyázni hogy többé ne történhessen ez meg vele.
Ennyi az egész, szóval csak fel a fejjel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!