Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Honnan tudjam, hogy tényleg...

Honnan tudjam, hogy tényleg hülye vagyok-e?

Figyelt kérdés

Eddigi életemben elég sokszor éreztették (később lehet már csak én éreztettem magammal), hogy egy idióta vagyok, és nem értek semmihez. Nekem ez az úgymond "démonom", ami miatt szorongok mindig. (Végülis mindenkinek van vmi...). Sokszor próbálom az önbizalomhiányomat felturbózni úgy, hogy határozottnak mutatom magam, ami nyilván nem a legjobb dolog, főleg, hogy egy elég borzalmas személyiségem alakult ki miatta... Egy "főnökösködő" vezér, aki igazából nem is tud irányítani, csak el akarja ezt hitetni magával/másokkal.

Mások véleményére nem tudok támaszkodni, mert elég sokféle véleményt hallottam már; volt,aki meglepődött, hogy milyen intelligens vagyok, mások pont az ellenkezője..., és egyébként is... Mit kezdjek azzal, ha közlik veled, hogy hülye vagy? (és nem poénból)😅

Nem tudom felmérni a saját képességeimet, főleg, mert azt se tudom kihez mérjem: mindig találok nálam sokkal hülyébbet és sokkal okosabbat is.🤷

Nyilván az se mindegy, hogy milyen területről beszélünk, mert van aki ebben, mások abban okosabbak, tapasztaltabbak stb., de én minden téren elég változatos véleményeket kapok...

Honnan tudjam, hogy tényleg hülye vagyok-e...?

De az is lehet, hogy ez az egész csak kamu, és valójában csak én beszéltem már be magamnak a gyerekkori negatív élmények miatt...

2021. jún. 16. 21:06
 1/6 A kérdező kommentje:

Ahhhhaa... Ezt lehet egy kicsit túlgondoltam😅

Mindegy, azért örülök, ha vki tud erre az eszmefuttatásra vmi használható választ adni.

2021. jún. 16. 21:09
 2/6 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
66%

Erre érdemi, hasznos választ mi itt nem tudunk adni.

Csak mert valaki idegbeteg, irigy, nem ismer, és mondja rád, hogy te hülye vagy, azzal ne foglalkozzál. Én is sok ilyet kaptam. Bennem is kialakult egy picike, ideiglenes kisebbségi komplexus. Ez szépen eltűnt.

Szerintem mint átlag magyar polgár, az átlag vagy, ha nincs semmi kirívó az életedben, de amúgy nekem így írás alapján kifejezetten szimpi vagy :D

2021. jún. 16. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:
40%
Indulj ki onnan, hogy ha egy ilyen kérdés megfogalmazódott menned, akkor már eleve nem lehetsz hülye
2021. jún. 16. 22:48
 4/6 anonim válasza:
Hány èves vagy egyèbkènt? :)
2021. jún. 16. 23:30
 5/6 anonim ***** válasza:

#3: az tévhit, hogy egy elmebeteg ezt nem tudhatja magáról. Tudhatja.

Kérdező: első nekifutásra érdemes lenne ezt pszichológussal megbeszélni. Különben tönkretehet téged.

2021. jún. 17. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Azt, hogy "hülye" hogyan kell érteni?

Valamikor a hülye egészen konkrétan szakszó volt a fogyatékosra vagy az alacsony IQ-val rendelkező emberre.

Ma arra használjuk, ha valakit unintelligensnek, alacsony IQ-val rendelkezőnek gondolunk és/vagy lenézünk. Esetleg valamire buta választ adott valaki. Egyáltalán nem szakszó, sőt pejoratív értelmű.

Alacsony IQ-val rendelkezőnek vagy csak műveletlennek tartod magad? Vagy hogyan érted?

Ilyen kérdést ritkán fogalmaz meg olyan ember, aki valóban alacsony IQ-val rendelkezik, viszont a nagyon magas IQ-val rendelkezők sem igazán, mivel ők nagy általánosságban igen biztosak magukban. Az, hogy van önkritikád az szerintem azt jelzi, hogy az én fogalmaim szerint értelmes ember vagy.

Nem ismerlek, de azt mondom higgy magadban, de valamennyire tartsd meg az önkritikát.

2021. jún. 20. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!