Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Önmegvalósítás? Elégedettség?

Önmegvalósítás? Elégedettség?

Figyelt kérdés
Egy ideje állandóan azt érzem, hogy elégedetlen vagyok az életemmel. Úgy érzem, zsákutcába jutottam. Ez kb. 3 éve tart, mióta abbahagytam a tanulást. Lediplomáztam, nem tudtam vele valami jól elhelyezkedni, folyamatosan keresek-kutatok, szeretném megtalálni a helyemet az életben, de nem megy. Szeretném még kiegészíteni a végzettségemet, de nincs pénzem a tandíjra. Tennék én le pénzt, de most másra kell félretenni (esküvőre), így már nem marad semmi. Szóval nem találom a módját, hogyan járhatnék újra iskolába. Magányosnak is érzem magam, nincsennek barátaim (akik vannak azok nagyon távol). Szóval üresnek érzem az életemet. Pedig egyébként igyekszem, próbálkozom, mégis ezt az ürességet érzem. Mit csináljak?
2010. aug. 24. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1 diploma bőven elég szerintem,szerintem ne kezdj el újra tanulni.. majd megtalálod a munkád,hidd el,sok sikert hozzá.

Azért érzed szerintem üresnek magad,mert ugye az iskolaévek "csupa vidámság,buli,szerelem,barátság" és ahogy vége,vége van ennek is részben. Jön a családalapítás,munka.. hidd el elfog majd múlni..vagyis inkább majd megszokod. Esetleg közösségi oldalakon ismerkedhetsz.:)

2010. aug. 24. 16:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is elégedetlen vagyok csak én anyagiak miatt.......
2010. aug. 24. 20:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Egyébként én is persze hogy elégedetlen vagyok a fizetéssel, különben nem lennének ilyen problémáim, hogy nem tudok egy tandíjat kifizetni.

Szóval abból állnak a napjaim, hogy elmegyek dolgozni, hazajövök és otthon eltöltöm az időt. Ennyi. Párom az van, szerelmi téren hál' Istennek szerncsés vagyok. A barátaim nagyon messze vannak tőlem. A munkahelyemen nincs lehetőségem barátkozni, discoba nem szeretek járni, én már évek óta nem igénylem. Hol lehet akkor még barátkozni? A tanulás sem a bulik miatt hiányzik, hanem a tanulás kedvéért és az ambiciók miatt. Szeretek felnőtt lenni, de nagyon egyhangú így az élet. Amikor még iskolás voltam, sohasem éreztem azt, hogy vegetálok, most ezt érzem.

Légyszi, ne higgyétek azt, hogy csak siránkozok és nem teszek semmit, hogy tegyek az érzés ellen. Már tényleg nagyon régóta érzem ezt, kipróbáltam új dolgokat, új hobbikat vettem fel...stb. De hasztalan, és még depis sem vagyok, szeretek élni.

Tényleg csak végső kétségbeesésemben írtam már ki ezt a kérdést, hogy mit tegyek? Már nincs több ötletem, egyszerűen unalmasnak érzem az életemet. Örökösen csak a jövőre készülök, de nem tudok élni a jelenben.

2010. aug. 25. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!