Szerintetek az önkielégítés és az önmegvalósítás kizárják egymást?
Kommentem hozzá elgondokodtatónak:
Szerintem igen mert az önkielégítés ahogy a nevében is benne van csak megadja a testednek azt amit az akar.
Önmegvalósítás pedig hogy véghez is viszed amit szeretnél, mérlegelsz,döntesz és cselekszel nem kötsz kompromisszumot saját magaddal ezért a kettő együtt nem férhet meg.
Én sem értem. Önmegvalósítás, mint olyan lemondással, mérlegeléssel jár, ahogyan írod. De azokról a dolgokról kell lemondanod, amelyek korlátoznak saját magad megvalósításában. Nem igazán tudom, milyen cél eléréséhez lenne szükség az önkielégítés mellőzésére.
Az önmegvalósítás nem kínzás, nem önsanyargatás. Le kell mondani néha dolgokról, de csak akkor, ha azok előbbre visznek. Ha vannak olyan dolgok, melyek nem gátolnak a haladásban, viszont örömet okoznak, azok csak édesítik az életet.
te öcsém szimplán hülyevagy
max a nemi vágyad és libidód von el az önmegvalósítástól
de ha szétcsapod golyóidat, azzal sem lesz többé gondod
előző:
nem gondoltad át rendesen nem csak azt nevezhetjük önkielégítésnek amikor a fütyidet rángatod.
Előző:
Alapvetően egyetértek veled abban amit az önmegvalósításról írtál.
Viszont nehezen tudom értelmezni ezt a mondatod ami az önkielégítést célozza:
"Nem igazán tudom, milyen cél eléréséhez lenne szükség az önkielégítés mellőzésére. " Ha így gondolod akkor a te fejedben az önkielégítés és az önmegvalósítás nemhogy rokon fogalom hanem teljesen ugyanazt jelenti. Pontosan ezért hoztam létre a topikot hogy a két fogalom közötti lényeges különbséget hangsúlyozzam.
Nagyon röviden nekem:
Önkielégítés: Testi szükségleteink fedezése.Tökéletesen körülhatárolható: éhes voltam ettem most nem vagyok éhes. Elmúlt az étvágyam? Elmúlt.Mire van most szüksége a testemnek?ennivalóra semmiképpen(a folyamat véget ért.)
akkor szenvedj
Jézus is szenevedett, szenvedj te is
Különben is az önkielégítést halálos bűn, inkább kasztráltasd magad, nehogy megkísértsen a Sátán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!