Szerintetek az önkielégítés és az önmegvalósítás kizárják egymást?
Nem, nem ugyanaz nálam sem az önkielégítés és az önmegvalósítás. De mindkettőnek a célja a boldogság. Az önkielégítés pillanatnyi élvezetet nyújt, d hosszú távon nem tesz boldoggá, hiszen a test öröme ugyan hat a lélekre is, de nem helyettesíti a másféle örömöt.
Az önmegvalósítás pedig egy hosszú folyamat, mely lemondásokkal jár, de ha jól csináljuk, akkor igazán önmagunk lehetünk, egy pedig egyenlő azzal, hogy boldogok vagyunk.
Abban igazad van, hogy ha elveszünk az apró örömökben, és ezek abban a pillanatban "elég örömet nyújtanak", akkor talán nem is haladunk tovább az önmegvalósítás felé, hiszen minek, ha pillanatnyilag úgyis boldogok vagyunk.
De idézlek:
"Önkielégítés: Testi szükségleteink fedezése.Tökéletesen körülhatárolható: éhes voltam ettem most nem vagyok éhes. Elmúlt az étvágyam? Elmúlt.Mire van most szüksége a testemnek?ennivalóra semmiképpen(a folyamat véget ért.)"
Ebben teljesen igazad van. De enni azért mégis szükséges. Ráadásul az egész a hozzáállásunkon múlik. Ha tudom, hogy kell ennem, ráadásul éhes is vagyok, ami elvonja a fiogyelmem minden másról (az önmegvalósításhoz vezető útról is), akkor enni fogok. Lehet, hogy nem hétfogásos vacsorát, és nem zabálok egész nap, de azért eszem, mert a test és a lélek elválaszthatatlan. És ha jóllaktam, akkor kell erősnek és kitartónak lennem ahhoz, hogy utána folytassam a tevékenységem, és ne elégedjek meg azzal, hogy na, most ettem.
Ugyanezt gondolom az önkielégítéssel kapcsolatban is. Szükséges, mértékkel. Örömet okoz, ez rendben van, de tudni kell, hogy ez nem fog boldoggá tenni, ahhoz más is kell, és ezért tennem kell.
Üdv: B.
Kedves előző:
Köszönöm szépen a velős összefoglalódat. Iszom minden szavad xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!