Nem is vagyunk magyarok?
Most olvastam, hogy genetikailag már nem is hordozzuk az ősmagyar jellemvonásokat. Már a honfoglalás idején a nép. 90%-a genetikailag nem volt magyar. A sok beolvasztásnak meg betelepítésnek köszönhetően ez az arány csak nőtt. Szóval a "magyarság" igazából a szláv és germán meg más népek keveredéséből jött létre. Szerintem az magyar, aki fajilag is az
.. És mi nem vagyunk azok.. :(Én ezt nem tudom elfogadni. Ti?
A nemzetállamok kora lényegében a 18. században kezdődött. Addig gyakorlatilag az határozta meg hogy magyar vagy-e vagy német vagy olasz, hogy ott éltél, a helyi nyelvet beszélted és az ottani kulturális hátteret követted.
Ha genetikailag az ezer évvel korábbi ottani lakossághoz akarod kötni egy nemzethez tartozást, akkor gyakorlatilag egy nemzet sem létezik az egész világon.
Egyik vér sem alávalóbb a másiknál. Mi sem vagyunk jobbak vagy rosszabbak a szlávoknál, germánoknál, zsidóknál csak azért, mert magyar földre születtünk és ezt a nyelvet beszéljük. Ha egy német ember idejön és elvesz egy magyar nőt és a gyerekük a német és magyar kultúrát, nyelvet magába szívja, azzal nem "alávaló germán lesz", hanem kétnyelvű, teljes értékű magyar állampolgár lesz.
Magyar az, aki annak vallja magát, beszéli a nyelvet, tiszteli a törvényeinket. Lehet, egy nigériai embert én se tekintek magyarnak (így ránézésre), de ettől még nem fogom lenézni, kevesebbnek tartani, sőt, ha kedves és hajlandó, szívesen meghallgatom honnan és miért jött, mik voltak ott a szokások és a gyerekeit (akár adoptáltak, akár vérszerinti) már magyarnak fogom tekinteni akkor is, ha azok sötétebb bőrűek az itt megszokottnál.
A világ egy olvasztótégellyé válik, amit el kell fogadnunk. Rá nézel valakire, azt mondod: "európai", de valamikor, régen biztosan keveredett bele egy kis afrikai/ázsiai/arab vér. Azzal, hogy másokat lenézünk, mi nem leszünk jobbak semmivel. Mindenkinek megvan a joga arra, hogy olyan emberrel éljen együtt, alapítson családot, akivel akar, de, ha kiderül a szerinted "színmagyar" barátnődről, hogy az üknagyapja nem európai, akkor kidobod, mert szennyeződik a vérvonal?
A fontos nem az lenne, hogy ki milyen színű, hanem az, hogy elfogadjuk és szeressük egymást, hagyjuk érvényesülni a másikat a törvényes kereteken belül és egyik fél (se a bevándorló, se a fogadó ország) se erőltesse azt, hogy a másik 360°-ban megváltozzon a környezete miatt.
Ez a vélemény és kiállok mellette, ha nem tetszik neked, kérdező. ✌️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!