Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem is vagyunk magyarok?

Nem is vagyunk magyarok?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy genetikailag már nem is hordozzuk az ősmagyar jellemvonásokat. Már a honfoglalás idején a nép. 90%-a genetikailag nem volt magyar. A sok beolvasztásnak meg betelepítésnek köszönhetően ez az arány csak nőtt. Szóval a "magyarság" igazából a szláv és germán meg más népek keveredéséből jött létre. Szerintem az magyar, aki fajilag is az

.. És mi nem vagyunk azok.. :(Én ezt nem tudom elfogadni. Ti?

2021. máj. 12. 18:55
1 2 3
 11/30 Agnarr ***** válasza:
91%
Szerintem nincs értelme ilyeneken agyalni, mert szerintem már egy nép sem rendelkezik a tiszta eredeti génkészletével. Sőt, a nyugat európai népek már lassan inkább lesznek genetikailag és kulturálisan is közel-keletiek meg afrikaiak. Örülj neki, hogy ha a géneket nem is, de legalább a nyelvünket meg tudtuk őrizni! De ha nem tudod elfogadni, akkor találd fel az időgépet, és sorban vágjál fejbe mindenkit a történelmünkben az Uráltól kezdve, aki más népekre szegezi a tekintetét. Most elmondom, nem lesz könnyű dolgod, már csak ha abból indulunk ki, hogy a magyar királyok is csak királyi sarjat vehettek feleségül, és tudod egyszerre csak egy magyar királyi család volt, szóval vagy külföldi, vagy vérfertőzés.
2021. máj. 12. 19:52
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

A nemzetállamok kora lényegében a 18. században kezdődött. Addig gyakorlatilag az határozta meg hogy magyar vagy-e vagy német vagy olasz, hogy ott éltél, a helyi nyelvet beszélted és az ottani kulturális hátteret követted.

Ha genetikailag az ezer évvel korábbi ottani lakossághoz akarod kötni egy nemzethez tartozást, akkor gyakorlatilag egy nemzet sem létezik az egész világon.

2021. máj. 12. 19:54
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Legfeljebb az olyan zárt közösségekben lehet 'tiszta' vérvonalról beszélni, ahová nem engednek be idegeneket és ők sem hagyják el a közösséget (így nincs is idejük és motivációjuk sem azzal foglalkozni, hogy kiket és miért utáljanak, nem úgy mint neked). Őserdei bennszülött civilizálatlan népek esetében például, amik néhány ezer fős mikroközösségek, na ott tényleg csak egymás között lehet szaporodni.
2021. máj. 12. 19:58
 14/30 Agnarr ***** válasza:
100%
Tényleg, meg elvileg az eszkimók nagyon zártak.
2021. máj. 12. 20:01
 15/30 A kérdező kommentje:
Akkor legalább keveredtünk volna csak árjákkal
2021. máj. 13. 08:57
 16/30 Agnarr ***** válasza:
100%
Úgy mint indiai, vagy úgy mint német?
2021. máj. 13. 08:59
 17/30 A kérdező kommentje:
Germánokkal
2021. máj. 13. 12:48
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Tudod te retardalt idiota, azok az altalad istenitett 'arjak' teged is ugy lottek volna bele az arokba, hogy utanad se neznek.
2021. máj. 13. 13:19
 19/30 Agnarr ***** válasza:
100%
Mellesleg ők sem voltak bizonyítottan genetikailag tiszták. A DNS-t például Hitler után csak 10 évvel kezdték komolyabban feltérképezni. Addig csak a külső alapján találták ki, hogy ilyen egy tiszta germán, pedig már a germán korban is voltak köztük barna meg vörös hajúak és ők biztosan tisztább germánok voltak, mint a harmadik birodalomban bárki.
2021. máj. 13. 13:51
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Egyik vér sem alávalóbb a másiknál. Mi sem vagyunk jobbak vagy rosszabbak a szlávoknál, germánoknál, zsidóknál csak azért, mert magyar földre születtünk és ezt a nyelvet beszéljük. Ha egy német ember idejön és elvesz egy magyar nőt és a gyerekük a német és magyar kultúrát, nyelvet magába szívja, azzal nem "alávaló germán lesz", hanem kétnyelvű, teljes értékű magyar állampolgár lesz.

Magyar az, aki annak vallja magát, beszéli a nyelvet, tiszteli a törvényeinket. Lehet, egy nigériai embert én se tekintek magyarnak (így ránézésre), de ettől még nem fogom lenézni, kevesebbnek tartani, sőt, ha kedves és hajlandó, szívesen meghallgatom honnan és miért jött, mik voltak ott a szokások és a gyerekeit (akár adoptáltak, akár vérszerinti) már magyarnak fogom tekinteni akkor is, ha azok sötétebb bőrűek az itt megszokottnál.

A világ egy olvasztótégellyé válik, amit el kell fogadnunk. Rá nézel valakire, azt mondod: "európai", de valamikor, régen biztosan keveredett bele egy kis afrikai/ázsiai/arab vér. Azzal, hogy másokat lenézünk, mi nem leszünk jobbak semmivel. Mindenkinek megvan a joga arra, hogy olyan emberrel éljen együtt, alapítson családot, akivel akar, de, ha kiderül a szerinted "színmagyar" barátnődről, hogy az üknagyapja nem európai, akkor kidobod, mert szennyeződik a vérvonal?

A fontos nem az lenne, hogy ki milyen színű, hanem az, hogy elfogadjuk és szeressük egymást, hagyjuk érvényesülni a másikat a törvényes kereteken belül és egyik fél (se a bevándorló, se a fogadó ország) se erőltesse azt, hogy a másik 360°-ban megváltozzon a környezete miatt.

Ez a vélemény és kiállok mellette, ha nem tetszik neked, kérdező. ✌️

2021. máj. 13. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!