Nem is vagyunk magyarok?
Most olvastam, hogy genetikailag már nem is hordozzuk az ősmagyar jellemvonásokat. Már a honfoglalás idején a nép. 90%-a genetikailag nem volt magyar. A sok beolvasztásnak meg betelepítésnek köszönhetően ez az arány csak nőtt. Szóval a "magyarság" igazából a szláv és germán meg más népek keveredéséből jött létre. Szerintem az magyar, aki fajilag is az
.. És mi nem vagyunk azok.. :(Én ezt nem tudom elfogadni. Ti?
"Szerintem az magyar, aki fajilag is az"
Ha szerinted így van (akármit is jelent), akkor nincs mit tenni. A gond csak az, hogy nem így van. Magyarnak lenni, ez a fogalom, a történelem során alakult, változott. Ha faji (genetikai?) alapon akarod meghatározni az identitásod, akkor nagyon zsákutcában vagy.
A magyarság csak nyelvi és kulturális értelemben igaz. Beszéljünk a nyelvet, továbbadjuk hagyományainkat az utókornak, és ennyi.
"az magyar, aki fajilag is az" - ilyen értelemben nem léteznek magyarok.
Érdekesek,ez a kérdés . Ki a magyar a magyarok már nincs is ?
Olyat még nem hallottam, végül is kik a zsidók,németek,cigányok, őket meg lehet határozni, A magyart azt nem ?
Miközben magyarok nélkül nincs világ !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!