Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudok sokat beszélni...

Miért nem tudok sokat beszélni, miért fogyok ki mindig a szavakból?

Figyelt kérdés
Ez miatt unalmas vagyok és sokszor fárasztónak érzem, ha meg kell szólalni. Beszéd közben állandóan megszédülök kis időre elmegy a kép előttem és sok idő mire ki tudok mondani egy értelmes mondatot. Sajna ilyen lassúak az idegeim. Ma már volt probléma szüleimmel ebből, mert 1 hete anyu kérdezte telefonon, hogy akarok e beszélni apuval egy kicsit, mondtam most nincs kedvem és ebből harag lett. Világéletemben ilyen voltam, de ez most megbosszulta önmagát. Mit csináljak ez ellen, röviden tömören nem szeretek beszélgetni, és egy értelmes mondat is hosszú idő és dadogok is ez mellett. 28/F
2010. aug. 21. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nincs véletlenül szóciál fóbiád??

Én is ilyen vagyok.

2010. aug. 21. 18:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Amit leírtam, az hátrányt okoz az életemben. És kérdés, hogy zárkózzak fel egy átlag ember szintjére?
2010. aug. 21. 18:20
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Tess.

Szerintem egy pszichológushoz elkénne menned.

Hogyan lehetne felzárkózni?

Hát. Nem tudok sok mindent tanácsolni, csak azt, hogy egyszer tedd azt, hogy kimondod azt amire gondolsz.

Csak egy kicsit megkell erőltetned magad, de tedd meg.Utána jobban fogod magad érezni.

2010. aug. 21. 18:22
 4/5 köles válasza:
100%
Én is pont ilyen vagyok, együtt érzek. Jó lenne megoldani... Ha találkozom valakivel, vagy beszélnem kell valakikkel egyszerűen nem jut eszembe, hogy mit mondjak vagy mit kérdezzek. Vagy beszélek és közben megakadok: nem jut eszembe mibe is kezdtem bele, vagy egy szó sehogy se jön a nyelvemre... Mondjuk nincs hátrányom belőle, csak hallgatagabb vagyok mint az átlag és csak akkor szólalok meg, ha nagyon kikívánkozik belőlem valami. Azt mondják segít a sok olvasás, de én ezt nem tapasztalom. Esetleg hátha neked segít! De persze önbizalom kérdése is, meg hogy legyen, aki így is elfogad, akkor nincs baj.
2010. aug. 22. 00:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

ez azért van mert nem érdekel amit körülötted beszélnek az emberek, egyszerűen untatónak találod, és ahhoz sincs kedved hogy mások problémájára odafigyelj, mert pont leszarod

én is ilyen vagyok, de nem tud érdekelni, mindenki foglalkozzon a saját problémáival, az enyémmel se törődik úgyse senki

talán tényleg pszichológus lenne a megoldás

2010. aug. 23. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!