Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan kell ehhez hozzáállni?

Valaki : kérdése:

Hogyan kell ehhez hozzáállni?

Figyelt kérdés
Nemsokára végzek az egyetemen. Nagyon régóta várom, mert már nem szórakoztat a diák élet, szerintem elég volt. Egy ideje úgy érzem, hogy inkább kezdeném az igazi életet. Viszont most, hogy elérhető távolságba került, megijedtem. Főleg attól, hogy nem fog menni. A fő félelmem, hogy hogy találok-e munkát például. A szakmában vagy nem abban, diplomám lesz, remélem megyek vele valamire. Aztán ha van is munka, félek hogy nem találok egy helyen a párommal. Pedig az a legjobb része az egésznek, hogy végre lassan elvileg összeköltözhetünk egy albérletetben. Aztán ha ez mind megvan, akkor a következő, hogy elég sok pénz kellene mindenfélére. Esküvő, tartalék, aztán pár év múlva egy gyerek. Sok minden félremehet. Gondolom, hogy az emberek jelentős része küzd ugyan ezekkel a félelmekkel, én sajnos pesszimista voltam mindig. Reális félelmek ezek? Hogyan gondoljak a jövőre?

2020. dec. 26. 19:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is kb ugyanúgy érzek mint te, csak gimis vagyok (végzős) és akármennyire is el tudnám érni, hogy felvegyenek valahova, nem szeretnék még 6 évet szenvedni. Inkább elkezdeném az "életet" :D max ha "nem tetszik" továbbtanulok, nem halok bele ha 1-2 évet halasztok, legalább belekóstolok az "alja munkába" :D

Én úgy vagyok vele, hogy minden majd megy a maga útján, hagyok időt a dolgoknak, hogy kiforrjanak. Az esküvő, gyerek, lakás a jövőbeli "én" problémája, ha mindig ezeken görcsölsz, sose fogsz igazán élni. Ne keresd hiába a gondokat, jönnek azok majd maguktól is :D (csak viccelek) de ne görcsölj rá semmire.

2020. dec. 26. 20:50
 2/6 A kérdező kommentje:

Őszintén mondom, jól teszed. Pont 6 éves képzésem volt. Az első 4 évben még izgi volt készülni a kolibulira, elmenni hajnalig a barátokkal, reggel meg órára vábszorogni,de már semmi kedvem ezekhez.

A szüleiddel mi a helyzet? Azt kihagytam, hogy nagyon nem szeretnék itthon lakni egy percet sem, ők se szeretnék ezt :D

2020. dec. 27. 10:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Bízz jobban magadban és a képességeidben! A legnagyobb akadály nem az, amit felsoroltál, hanem a realizmusnak álcázott pesszimizmusod, és az, hogy kicsinek érzed magadat a felsorolt problémákhoz képest.

A jövőt TE alakítod, nem pedig elszenveded. Így gondolj rá. Az aktuális választásaid és döntéseid alapvetően befolyásolják azt, mi lesz veled 5-10 év múlva. De később is korrigálhatsz még a legtöbb területen, ha valami félrement.

2020. dec. 27. 10:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy valami már félre is ment. A szak, amit választottam. Követtem az álmomat, imádom csinálni most (gyakorlat), de elég keveset fizet majd. Viszont nyitott vagyok másra is, ahova a diploma megfelel. Ahogy nézegettem, vannak állások, ahova nincs kikötve, milyen diploma kell csak legyen. Emellett nekem teljesen rendben van a kétkezi munka is, szerintetek ezzel a hozzállással megyek vamire?

Teszem hozzá, nem akarok gazdag lenni, nekem a cél egy férj, egy vagy két gyerek. Szóval nem vágyom milliós fizetésre, évi két trópusi nyaralásra.

2020. dec. 27. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Vállalkozni nem tudsz ezen a területen?

Ha nem vágysz milliós fizetésre, akkor folyamatosan anyagi problémáid lesznek. Márpedig szerintem nem jó dolog arra vágyni, hogy valakinek állandóan anyagi problémái lehetnek.

2020. dec. 27. 13:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Hát nem nagyon érdekel, mert kb miattuk fogok tovább tanulni olyan helyre ahova nem igazán szeretnék + amíg dolgozok addig szerintem nem szólhatnak semmit, persze én is el akarok költözni minél hamarabb. Ezért se fogok Budapesten tanulni :D egy év alatt szerintem nagyjából összetudom gyűjteni a pénzt albérletre, legalább addig, amíg nem szokok bele az egyetemi életbe, mert az első évben semmi időm, energiám nem lesz dolgozni.

És ha összeköltözök random emberekkel, akkor a pénz lehet több ideig is ki fogja húzni :D nem tudom még hogy lesz. Van még egy évem ezen görcsölni, most csak a rövidebb távú célok érdekelnek :)

Amúgy szerintem ha az elején megkéred, hogy szálljanak be az albérlet díjába, max a rezsit fizeted te, akkor szerintem segíteni fognak, legalább addig amíg nem tudod fixen kifizetni :)

2020. dec. 29. 09:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!