Hogyan kell ehhez hozzáállni?
Én is kb ugyanúgy érzek mint te, csak gimis vagyok (végzős) és akármennyire is el tudnám érni, hogy felvegyenek valahova, nem szeretnék még 6 évet szenvedni. Inkább elkezdeném az "életet" :D max ha "nem tetszik" továbbtanulok, nem halok bele ha 1-2 évet halasztok, legalább belekóstolok az "alja munkába" :D
Én úgy vagyok vele, hogy minden majd megy a maga útján, hagyok időt a dolgoknak, hogy kiforrjanak. Az esküvő, gyerek, lakás a jövőbeli "én" problémája, ha mindig ezeken görcsölsz, sose fogsz igazán élni. Ne keresd hiába a gondokat, jönnek azok majd maguktól is :D (csak viccelek) de ne görcsölj rá semmire.
Őszintén mondom, jól teszed. Pont 6 éves képzésem volt. Az első 4 évben még izgi volt készülni a kolibulira, elmenni hajnalig a barátokkal, reggel meg órára vábszorogni,de már semmi kedvem ezekhez.
A szüleiddel mi a helyzet? Azt kihagytam, hogy nagyon nem szeretnék itthon lakni egy percet sem, ők se szeretnék ezt :D
Bízz jobban magadban és a képességeidben! A legnagyobb akadály nem az, amit felsoroltál, hanem a realizmusnak álcázott pesszimizmusod, és az, hogy kicsinek érzed magadat a felsorolt problémákhoz képest.
A jövőt TE alakítod, nem pedig elszenveded. Így gondolj rá. Az aktuális választásaid és döntéseid alapvetően befolyásolják azt, mi lesz veled 5-10 év múlva. De később is korrigálhatsz még a legtöbb területen, ha valami félrement.
Az a baj, hogy valami már félre is ment. A szak, amit választottam. Követtem az álmomat, imádom csinálni most (gyakorlat), de elég keveset fizet majd. Viszont nyitott vagyok másra is, ahova a diploma megfelel. Ahogy nézegettem, vannak állások, ahova nincs kikötve, milyen diploma kell csak legyen. Emellett nekem teljesen rendben van a kétkezi munka is, szerintetek ezzel a hozzállással megyek vamire?
Teszem hozzá, nem akarok gazdag lenni, nekem a cél egy férj, egy vagy két gyerek. Szóval nem vágyom milliós fizetésre, évi két trópusi nyaralásra.
Vállalkozni nem tudsz ezen a területen?
Ha nem vágysz milliós fizetésre, akkor folyamatosan anyagi problémáid lesznek. Márpedig szerintem nem jó dolog arra vágyni, hogy valakinek állandóan anyagi problémái lehetnek.
Első válaszoló vagyok. Hát nem nagyon érdekel, mert kb miattuk fogok tovább tanulni olyan helyre ahova nem igazán szeretnék + amíg dolgozok addig szerintem nem szólhatnak semmit, persze én is el akarok költözni minél hamarabb. Ezért se fogok Budapesten tanulni :D egy év alatt szerintem nagyjából összetudom gyűjteni a pénzt albérletre, legalább addig, amíg nem szokok bele az egyetemi életbe, mert az első évben semmi időm, energiám nem lesz dolgozni.
És ha összeköltözök random emberekkel, akkor a pénz lehet több ideig is ki fogja húzni :D nem tudom még hogy lesz. Van még egy évem ezen görcsölni, most csak a rövidebb távú célok érdekelnek :)
Amúgy szerintem ha az elején megkéred, hogy szálljanak be az albérlet díjába, max a rezsit fizeted te, akkor szerintem segíteni fognak, legalább addig amíg nem tudod fixen kifizetni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!