Szerintetek mi a jelentősége az akaratnak életlehetőségeink megvalósításában?
Óriási.
Motiváció és önbizalom nélkül nagyon nehéz bármit elérni, ami kicsit is bonyolultabb.
Személyes megfigyelésem szerint (vállalkozó vagyok 8 éve, és hivatásszerűen az önbizalomnöveléssel foglalkozom) a kitartás az egyik legfontosabb összetevő, és az, hogy mersz-e beleállni olyan helyzetekbe és kihívásokba, amelyekben elbukhatsz. Ezekből a kudarcokból mit tudsz tanulni, és milyen hamar vagy képes felállni belőlük.
Szerintem az akarat, és a kitartás gyakorlatilag nélkülözhetetlen, ha ez hiányzik, nem fogsz elmozdulni az életszínvonaladról, és még az is előfordulhat, hogy az romlani fog.
Én pl. akaraterővel, kitartással elértem azt, hogy egy nagyon szegény (tanyasi, földművelésből élő) családból egy a középosztálynál kicsit jobban élő családot tudjak fentartani. Sok munka, tanulás, pofára esés volt az ára, de ha újra kéne kezdeni, lehet, hogy még jobban küzdenék. Nem a pénzért, hanem azért, hogy jó és biztos körülményeket biztosítsak a családomnak, ne kelljen úgy élniük, mint én gyerekként, fiatalként.
Az akarat csak görcsösséghez és nagy eséllyel csalódáshoz vezet, amennyiben komoly, életvitelt befolyásoló célról van szó. Persze akarhat az ember olyan dolgot, amit könnyedén meg is tud valósítani, a célok körültekintő megválasztása ezért is roppant lényeges.
Igazán a 'vágy -> hit -> elvárás' hármas az, ami sikerre tud vezetni. Vagyis - miután körültekintően, de határozottan megfogalmaztuk a célunkat - határozottan vágyni kell rá és el kell hinni, hogy megvalósítható a részünkről (pl. vizualizáció napi gyakorlásával), majd az el kell várnunk, hogy megvalósul (annak megfelelően kell gondolkoznunk, mintha már az életünk része lenne).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!