Rettegek az iskolától!?
17 éves lány vagyok.Általános iskolába minden rendben volt,szinte kitűnő tanuló voltam,soha nem lógtam,még betegen is iskolába mentem.A középiskolába kezdődött 9.osztályban,hogy egyszerűen menekülnöm kell az iskolából.Utolsó órákról eljöttem,mert ültem az órán,és egyszerűen besokaltam,nem tudok miért,menekültem az iskolából.Ugye mások azért lógnak,hogy elmennek moziba vagy valahova,én haza jöttem mindig.10.osztályba rosszabbodott a helyzet,már 3-4 órákat lógtam.Nem birtam ott maradni.És mikor hazaérek,megnyugszok,és akkor gondolok rá,hogy hogyis fogom igazolni az órákat.Pedig a tanárok rendesek,tanulni is szeretek.De mindent megtennék azért hogy haza jöhessek.11.osztályban már sokszor előfordult,hogy be sem mentem.Utána magamat hibáztattam,de tudtam magamról,nem vagyok képes bemenni.Majdnem osztályozó vizsgát kellett tennem a hiányzások miatt.És nem értem hogy miért nem tudok ottmaradni.Feszültség fog el,otthon akarok lenni minden áron.Iskola után barátnőim mentek ide-oda,de én miután hazaértem,egész nap csak itthon akartam lenni.Most jön az utolsó év,és már most rettegek hogy szeptembertől iskola,már gyomorgörcsöm van.Most fogok érettségizni,és ha ismét ennyit fogok hiányozni,nem engednek érettségizni.Mit tehetnék?
(és tényleg nem vagyok lógós,nem önszántamból jövök el,nem mozizni megyek)
Szia!
Nem tudtam, hogy jártál már orvosnál.
Nálam az egyetem végén jött ki az iskolafóbia.
Egy orvos mással kezelt és elbeszélgetett velem, hogyan képzelem a jövőm. Elmondtam neki egy-két dolgot.
Ő javasolta, amit én neked, hogy a gyógyulás részben a család kezében van. Amiktől félek azokat ki kell zárni meg kell oldani. Egy részüket sikerült is, a másik részt nem, mivel olyan családi gondok voltak, amik megoldhatatlanok.
A vizsgáktól és a teljesítéstől való félelemre azt tanácsolta, amit az orvosjelölteknek is szokott, azaz be kell osonni egy üres terembe és ott egy családtag tesztelje a tudásomat. Így a félelem helye a siker helyévé alakul. Nekem bejött nem kellett évet ismételnem soha, bár az államvizsgára már kész csődtömegnek éreztem magam.
Állítólag ez a betegség nem öröklődik, mármint a hajlam, de ezt nehezen hiszem el, nálunk volt pánikbeteg és a testvérem be sem tudta fejezni a főiskolát.
Az a lényeg, hogy amennyiben nem megy a tanulás, akkor csak szakmát tudsz tanulni, ami nem baj. Az egészség sokkal fontosabb mindennél, hiszen el kell tudnod látni magad és pénzt kell keresned. Állítólag ennek a betegségnek a legsúlyosabb változata, ha jól tudom a munkahelyfóbia. Ne várd meg míg kialakul, találd meg a neked megfelelő helyet az életben.
Mivel nem vagyok pszichológus, és nem értek minden módszerhez, ezért tanácsos volna újra megpróbálkoznod egy másik orvossal. Remélem azért tudtam valamit segíteni.
Ez már a 2.iskola.
Nem az iskolával van a baj...az jó...
Előző vagyok.
Na azért nálam annyival jobb,hogy nem szoktam lógni(nem is akarok),most is csak azért vagyok itthon,mert beteg vagyok.De attól még utálom a sulit..
kedves kérdező:)
remélem jobban telt az utolsó éved és minden rendben ment és az érettségi is sikerült:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!