Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rettegek az iskolától!?

Rettegek az iskolától!?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok.Általános iskolába minden rendben volt,szinte kitűnő tanuló voltam,soha nem lógtam,még betegen is iskolába mentem.A középiskolába kezdődött 9.osztályban,hogy egyszerűen menekülnöm kell az iskolából.Utolsó órákról eljöttem,mert ültem az órán,és egyszerűen besokaltam,nem tudok miért,menekültem az iskolából.Ugye mások azért lógnak,hogy elmennek moziba vagy valahova,én haza jöttem mindig.10.osztályba rosszabbodott a helyzet,már 3-4 órákat lógtam.Nem birtam ott maradni.És mikor hazaérek,megnyugszok,és akkor gondolok rá,hogy hogyis fogom igazolni az órákat.Pedig a tanárok rendesek,tanulni is szeretek.De mindent megtennék azért hogy haza jöhessek.11.osztályban már sokszor előfordult,hogy be sem mentem.Utána magamat hibáztattam,de tudtam magamról,nem vagyok képes bemenni.Majdnem osztályozó vizsgát kellett tennem a hiányzások miatt.És nem értem hogy miért nem tudok ottmaradni.Feszültség fog el,otthon akarok lenni minden áron.Iskola után barátnőim mentek ide-oda,de én miután hazaértem,egész nap csak itthon akartam lenni.Most jön az utolsó év,és már most rettegek hogy szeptembertől iskola,már gyomorgörcsöm van.Most fogok érettségizni,és ha ismét ennyit fogok hiányozni,nem engednek érettségizni.Mit tehetnék?

(és tényleg nem vagyok lógós,nem önszántamból jövök el,nem mozizni megyek)

2010. aug. 6. 11:54
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Ez komoly dolog,láttam az egyik csatornán egy filmet erről!Tényleg pszichológushoz kéne fordulnod!:S
2010. aug. 6. 12:04
 12/28 anonim ***** válasza:
64%

Iskola fóbiád van, vagy segít családtag és bejártok az iskolába, ott kikérdez és pozitív élmény ér vagy fordulj pszichológushoz.

Ez egy egyetemista betegség, főleg a magolós helyeken, ahol az egyetemen a sok negatív vizsga után a diák nem bír teljesíteni, sőt a végén bemenni.

Az adott helyen kell a szorongást kiűzni vagy családtag segít vagy pszichológus tud esetleg más módszert.

2010. aug. 6. 12:06
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező tényleg nem lógni akar. Ez lehet valamiféle pánikbetegség előjele. Ezzel pedig orvoshoz kell fordulni. Ez nem azon múlik, hogy kibírod akárhogy is van. Aki ilyet mondd, az még nem tapaszlt ilyesmit.
2010. aug. 6. 12:07
 14/28 anonim ***** válasza:
12:03. A kérdező arra gondolt, hogy nem jókedvéből megy el az órákról, és nem szórakozással tölti az így nyert időt. Ha szorongásos gondja van, akkor azt nem lehet így megközelíteni, ahogyan írod. Ameddig nincsenek az okok feltárva, és nem segít neki valaki, addig nem is lesz jobb a helyzet.
2010. aug. 6. 12:07
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
arra gondolj,hogy milyen szuper,hogy mar csak 1 evet kell suliba menj,es utana azt csinalsz amit akarsz,es hogy utana soha tobbe nem kell suliba menj,valahogy mindig gondolja arra,hogy milyen jo lesz egy par honap mulva mikor vege lesz:d:d
2010. aug. 6. 12:09
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Iskolafóbia lehet. Ha az, akkor nem csak a családtagok bevonása kell, hanem pszichológus is, mindenképpen.

Aki pedig nincsen tisztában a jelentésével, az inkább ne magyarázza meg. Nem csak a magolás, meg a vizsgák miatt lehet, ahogyan meg próbálta magyarázni egy fenti válaszoló.

2010. aug. 6. 12:09
 17/28 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen! Egyetemet ezért is hagytam ott, mert nem kezeltettem időben! Rosszul lettem az előadások alatt, olyan ideg voltam végére, hogy folyosón alig bírtam végigmenni. Ja és én is kb. cél nélkül mentem haza, csak hogy ne kelljen emberek között ülni, csendben.
2010. aug. 6. 12:21
 18/28 anonim válasza:
nekem ugy tunsz mintha panik beteg kezdenel lenni.psichologust javaslom.
2010. aug. 6. 12:22
 19/28 anonim ***** válasza:
Jó pszichológushoz kell menni-nekem segített. Gyógyszerek nélkül. Előző voltam.
2010. aug. 6. 12:23
 20/28 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Pánikbetegséggel jártam orvoshoz,de semmit nem segített.

2010. aug. 6. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!