Úgy érzem, nem vagyok elég okos ahhoz, hogy el tudjak beszélgetni, mit tegyek?
Annyira félek mindig, hogy lenéznek és ezért nem tudok kibontakozni. Az a helyzet, hogy ilyen 21-22 évesekkel barátkozom, akik már egyetemisták, nagyrészt bölcsészek. Én vagyok köztük a "kislány" és ez annyira frusztrál. Többnyire hallgatok, meg bólogatok. Nagyon félek megszólalni és ezért egy idő után le fognak nézni. Én mindig ilyen voltam, illetve a saját korosztályommal nem, de eleve zárkózottabb vagyok és én nem tudok önfeledtül beszélgetni emberekkel, ha csak nem vagyunk nagyon bizalmas viszonyban. Mindig zavarban vagyok, elcsuklik a hangom, meg ilyen kislányos lesz. Félek, hogy nem felelek meg nekik, mert nincs témám, nem vagyok olyan tájékozott, mint ők. Ők folyton olvasnak, minden, én meg csak annyit, amennyi egy 16 évestől "elvárható". Nagyon szeretném, hogy befogadjanak, de nem merek megnyílni, nem merek viccelődni, mert félek, hogy kinéznek, nagyon merev vagyok. Szörnyű. Segítsetek kérlek, mert még 1 hónap van a nyárból, sokat fogok velük találkozni. Mellesleg nagyon gáz, de nem merek elmenni velük koncertekre sem, mert mostanában nagyon megutáltam magam, próbálom ritkítani a találkozásokat.
16/L
Ez a probléma, hogy ők túlharsognak és azt hiszik, hogy ők mindenkinél többet tudnak. Ezért kell sajnos teperned, hogy ezt bebizonyítsd nekik, hogy ők mennyire "buták".
Csak azzal tudod, ha sokkal többrétű vagy, mint amilyennek hisznek.
Ha sok minden érdekel, légy tájékozott sokmindenben. Ne ijedj meg tőlük. Ők sem tudnak többet, mint te, csak "játszák az eszüket", be akarják bizonyítani, hogy mennyivel többre képesek. Pedig lehet, hogy nem. Lehet, hogy ők dátum szerint tudják, mikor jön ki a legújabb művészfilm, de egy filmet sem tudnak befűzni a fényképező gépbe, vagy nem tudnak sütni, vagy akármi más.
Nem vagy értéktelenebb tőlük!
Persze, valamivel ők többet tudnak, hiszen már szereztek egy érettségit, de attól még nem tudnak mindent. Majd a főiskolán/egyetemen rájönnek erre, s néha fájdalmas lesz ez az érzés, amikor a tanár a szemükbe mondja.
Ne add fel!
Vegyél erőt magadon és mondd azt magadnak, hogy márpedig akkor is elkezdek beszélni, ha félek, ha dadogok, ha remeg a hangom, és ráfogsz jönni, hogy nincs abban semmi gáz, még akkor sem, ha hülyeséget mondassz. Valahol el kell kezdened.
Csak beszélj! Ők is azt várják már, szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!