Keveset érek az emberek számára?
Pedig #9-nek valahol nagyon igaza van. Magyarország bizonyos vidékein még mindig félfeudális viszonyok uralkodnak.
Alig van munka. Szabálytalan a munkáltató, kihasznál?
Mehetsz éhendögleni.
A tanár nem adja le rendesen az anyagot az istenháta mögötti városkában? Kapja a gyerek a lepontozást, ha a szülő panaszkodik a tanárnál.
Sorolhatnám.
A mai "önmegvalósítás" korában imádják hangoztatni, hogyha sikertelen vagy, automatikusan sz&r is vagy, meg bármit megtehetsz akarattal, tanulással. Pedig ez nem teljesen így van! Az élet - bizonyos szintig - bizony predesztinált! Faluszéli, szívbeteg emberből (valószínűleg) nem lesz hosszútávfutó, epilepsziás ember nem lesz autóversenyző, tüdőbeteg ember valószínűleg nem lesz sikeres úszó... Ismerni kell a korlátainkat, és aszerint a legélhetőbb életet élni. Elképzelhető, hogy valakinek a max. lehetősége annyi, hogy smkp-val bejár a tanyájáról dolgozni a gyárba, ahol keres 120 nettót, majd hazamegy nevelni a tyúkjait, kapálni, aztán nézi a királyi tévét, majd alszik.
Elkanyarodtam a témától.
Becsüld a családodat, és ne foglalkozz túl sokat a társkeresés húspiaccal túl sokat, kérdező.
#11!
Államilag finanszírozás mond valamit? Esetleg kollégium?
Keresd ki a szótárban...
#17!
Igazad van:(
Sok évfolyamtársam faluról jött és voltak tanulmányi szintbeli különbségek
A diákhitel jó arra, hogy már fiatalon eladósítsam magam. Aztán a jövőben vagy összejön valami vagy nem. Ha nem mehetek az utcára. Nem vagyok pesti, anyuka-apuka nem tud eltartani.
Jó. Akkor fizesd ki az albérletem és a méregdrága nyelvórákat.
Államilag finanszírozott szakon tanulok, fizetősre nem is tudtam volna menni.
Az elte pedig most csukja be a kollégiumait. A szüleimtől kapott pénz elég volt a kolesz fizetésére, az ételt stb a saját munkámból kellett fizessem.
Értéktelen....
Sok embernek katasztrófa vagy háború kell ahhoz hogy hőssé váljon a helytállása által. Ha nem lett volna háború vagy katasztrófa akkor ezek az emberek vajon értéktelenebbek lettek volna?? Akkor alakultak vajon át értékessé? Abban a pillanatban? Nem hiszem! Mindenkiben van érték, akkor is ha nem hozzák elő ezt belőled. Akiből soha nem hozzák elő az viszont értékesebb lenne az értéktelennél? Hiszen ő se mutatott fel többet... Ezt viszont csak sok év után tudjuk meg. Addig mindenkiben megvan a potenciális érték, akkor is ha nem is tud róla. Az érték is sokféle lehet. A jó barát, jó anya, jó munkás, becsületes ember humor, elfogadás, segítőkészség mind értékes tulajdonság.
Szerinted egy Ferrari értéktelen ha mindenki csak trágyahordásra használja? Te sem leszel értéktelen attól hogy egyesek nem értékelnek megfelelően!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!