Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Keveset érek az emberek számára?

Keveset érek az emberek számára?

Figyelt kérdés
Sokszor ezt érzem, és ez így is van. Gyerekként azt gondoltam, hogy felnőttként majd sokkal jobb lesz az életem, de nem így lett, mert mindig csak szívok. Még azt se sikerül elérnem, hogy valaki engem is szeressen, és tiszteljen, mint ahogy a többséget. Egyedül csak a családom szeret, és rájuk számíthatok. Párkapcsolatban még sosem voltam megbecsülve. Ezért is utálom magam nagyrészt, mert a hiba bennem van.
2020. júl. 6. 13:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%
Mindenféle tanuláshoz pénz kell. Nézd csak meg mennyibe kerülnek a nyelvvizsga vagy nyelvóra árak. Az egyetem is fizetős és ha nem vagy helyi akkor az albérletet is fizetned kell, ami pl több mint anyám teljes fizetése.
2020. júl. 6. 15:38
 12/22 anonymousreview60 ***** válasza:
És a levelezős képzés? Nekem az Óbudai Egyetemen volt szegedi évfolyamtársam.
2020. júl. 6. 15:50
 13/22 anonim ***** válasza:
47%
Külföldi vagyok.
2020. júl. 6. 15:51
 14/22 anonymousreview60 ***** válasza:
0%
Diákhitel is van, ami sokak téveszméjével szemben nem rabszolgaság, hanem befektetési hitel. És nem ördögtől való az sem, amit sokan csinának az angolszász országokban, hogy 1-2-3 évet tanulnak, utána 1-2-t dolgoznak.
2020. júl. 6. 16:03
 15/22 anonim ***** válasza:
23%
Aki csinálni akarja talál megoldást, aki nem, talál kifogást. Az életben baromira nem érdekel senkit - jó esetben - a szüleiden kívül, hogy viszed-e valamire. Sőt, inkább jobb, ha semmire. Mindenki csak az eredményt látja, azt, hogy mennyit szenvedtél érte, senki. Ha valami fontos neked csináld, vagy gyártsd a kifogásokat a végtelenségig és csapd be magad. Senkit nem érdekel és senkinek nem számít rajtad kívül.
2020. júl. 6. 16:15
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindazt amit mondasz, nem mások gondolják rólad, hanem legbelül te magad. De te is leírtad, utálod magad....aki magát is utálja és nem tartja szerethetőnek azt rohadt nehéz szeretni tudod? Mert megpróbálod, és érzed hogy vagy el se hiszi, hogy szereted és gyanakszik össze vissza, vagy egyenesen hülyének néz hogy szereted, és ezt nem tudatosan de érezteti. Ha úgy érzed nem becsülnek meg, annak valószínűleg van eg yolyan előzménye, hog ynem tartottad magad érdemesnek rá hogy megbecsüljenek, és ennek megfelelően nem is szólaltál fel ha így tettek.
2020. júl. 6. 16:16
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Pedig #9-nek valahol nagyon igaza van. Magyarország bizonyos vidékein még mindig félfeudális viszonyok uralkodnak.

Alig van munka. Szabálytalan a munkáltató, kihasznál?

Mehetsz éhendögleni.

A tanár nem adja le rendesen az anyagot az istenháta mögötti városkában? Kapja a gyerek a lepontozást, ha a szülő panaszkodik a tanárnál.

Sorolhatnám.

A mai "önmegvalósítás" korában imádják hangoztatni, hogyha sikertelen vagy, automatikusan sz&r is vagy, meg bármit megtehetsz akarattal, tanulással. Pedig ez nem teljesen így van! Az élet - bizonyos szintig - bizony predesztinált! Faluszéli, szívbeteg emberből (valószínűleg) nem lesz hosszútávfutó, epilepsziás ember nem lesz autóversenyző, tüdőbeteg ember valószínűleg nem lesz sikeres úszó... Ismerni kell a korlátainkat, és aszerint a legélhetőbb életet élni. Elképzelhető, hogy valakinek a max. lehetősége annyi, hogy smkp-val bejár a tanyájáról dolgozni a gyárba, ahol keres 120 nettót, majd hazamegy nevelni a tyúkjait, kapálni, aztán nézi a királyi tévét, majd alszik.

Elkanyarodtam a témától.

Becsüld a családodat, és ne foglalkozz túl sokat a társkeresés húspiaccal túl sokat, kérdező.

2020. júl. 6. 17:35
 18/22 anonim válasza:
100%

#11!

Államilag finanszírozás mond valamit? Esetleg kollégium?

Keresd ki a szótárban...

#17!

Igazad van:(

Sok évfolyamtársam faluról jött és voltak tanulmányi szintbeli különbségek

2020. júl. 6. 18:52
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A diákhitel jó arra, hogy már fiatalon eladósítsam magam. Aztán a jövőben vagy összejön valami vagy nem. Ha nem mehetek az utcára. Nem vagyok pesti, anyuka-apuka nem tud eltartani.

Jó. Akkor fizesd ki az albérletem és a méregdrága nyelvórákat.

Államilag finanszírozott szakon tanulok, fizetősre nem is tudtam volna menni.

Az elte pedig most csukja be a kollégiumait. A szüleimtől kapott pénz elég volt a kolesz fizetésére, az ételt stb a saját munkámból kellett fizessem.

2020. júl. 6. 19:24
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

Értéktelen....

Sok embernek katasztrófa vagy háború kell ahhoz hogy hőssé váljon a helytállása által. Ha nem lett volna háború vagy katasztrófa akkor ezek az emberek vajon értéktelenebbek lettek volna?? Akkor alakultak vajon át értékessé? Abban a pillanatban? Nem hiszem! Mindenkiben van érték, akkor is ha nem hozzák elő ezt belőled. Akiből soha nem hozzák elő az viszont értékesebb lenne az értéktelennél? Hiszen ő se mutatott fel többet... Ezt viszont csak sok év után tudjuk meg. Addig mindenkiben megvan a potenciális érték, akkor is ha nem is tud róla. Az érték is sokféle lehet. A jó barát, jó anya, jó munkás, becsületes ember humor, elfogadás, segítőkészség mind értékes tulajdonság.

Szerinted egy Ferrari értéktelen ha mindenki csak trágyahordásra használja? Te sem leszel értéktelen attól hogy egyesek nem értékelnek megfelelően!

2020. júl. 6. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!