Nem érzek semmit, nem tudok kötődni emberekhez. Változni akarok. Ötletek?
Nincsenek érzéseim. Két évvel ezelőtt történt egy nagy változás az életemben, előtte csak önző, gyűlölködő, gonosz és arrogáns voltam. Egy igazi toxikus személyiség. Akkor mélyre küldött a sors és az egóm beomlott. Egy évig nem beszéltem senkivel, nem akartam másoknak ártani, csak magammal foglalkoztam.
Azóta olyan életem van, amit sok kortársam 'irigyel'. Sok ismerősöm van aki lecsúszott és szemmel láthatólag nincsenek valami jól. Munka, suli, barátnő, nálam minden király. Legalábbis úgy tűnik. Sokat dolgoztam is érte. Csak érzelmi szinten nem azonosulok vele. De igazából semmivel se. A nap legnagyobb részében semmit nem érzek. ha valakivel beszélek, nagyon figyelek arra, mit mondok, nehogy kijöjjenek a régi minták. Figyelek, mit mondanak, és próbálom építő irányba vinni a kommunikációt. Nem akarok lehúzni senkit. Működik is többnyire. Csak éppen semmiféle mélység nincs a kapcsolataimban.
Valójában ugyanazt érzem, amit előtte, csak már a jelen is frusztrál, mert fenntartok egy olyan valóságot, amihez közöm nincs.
Az alternatíva viszont a pokol. Nem tudok mély kapcsolatokat kialakítani. Úgy érzem egy kamu vagyok. Úgy érzem átbaszok mindenkit körülöttem, leginkább azokat, akik a legközelebb állnak hozzám. Viszont ha magamat adom, azzal mindenkinek ártok, magamat beleértve. Amik igazán segítenek, azok az igazán mély beszélgetések, de én egy másik síkon érzem magam a legtöbb ember között. Ők jól érzik magukat. Csevegnek. Megosztják az érzéseiket. Valami betölti őket ott, ahol nekem csak egy tátongó lyuk van. És megjátszom magam, hogy elvegyüljek. És a legszomorúbb az, hogy még működik is. A felszínen.
Ja, amiért kiírtam a kérdést: El fogom veszíteni a barátnőmet. Valahol a szívem mélyén azt érzem, ennél többet is érdemel. Egy hónapot beszéltünk meg, ha addig úgy érezzük, hogy nem változik semmi, vége. Amikor a kedélyállapotom jó, akkor nagyon jól kijövünk. Sőt, sokszor jókat is beszélgetünk. Igazából ő az egyetlen ember, akihez egy kicsit is kötődöm, aki iránt valamit is érzek. De ez nem elég egy jó kapcsolathoz.
Tudom, hogy lehetetlen rajtam itt segíteni, de azért kiírtam, terápiás jelleggel. Köszönöm, ha valaki végigolvassa, és tud valami tanácsot adni. Se negatív, se pozitív véleményt nem kérek. Megoldások érdekelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!