Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el, hogy el...

Hogyan mondjam el, hogy el akarok költözni? 18

Figyelt kérdés
Idén kezdtem az egyetemet, majd pár hónap után anyukám is elköltözött a szülővárosomból, viszont mivel ide járok haza a barátaimhoz, edzésre, stb, a nagyszüleimhez jöttem haza hétvégenként. Most viszont szeretnék önálló albérletet fenntartani a szülővárosomban, ahova (legalább nyáron) be tudok költözni. Hogyan mondhatnám el nekik, hogy ne bántsam meg őket nagyon?

2020. ápr. 24. 16:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

És fizessék ők, a 3 hó kauciót és a havi díj+rezsi díjat?

Vagy te is olyan vagy, mint a legtöbb Gyakoris, hogy diákmelóval keresel havi 450+ -t, napi 4 órás, diákmelóval, IT szakértőként?

2020. ápr. 24. 16:56
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Nagymama, nagypapa, tudom, hogy szívesen láttok, de úgy érzem, lassan itt az ideje a saját lábamra állnom. Elkezdtem kiadó lakást keresni.
2020. ápr. 24. 16:56
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Az egyébként valóban megfontolandó, hogy tudod-e majd fizetni. 18 évesen én még diákmunkát sem tudtam találni, nem hogy biztos jövedelmet. Márpedig a lakástulajdonosok azt el szokták várni. Miért akarsz elköltözni?
2020. ápr. 24. 16:58
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

Havi 8 napért kifizetni havi 90-et neked megérné? Ha te fizeted, akkor csak mondd el nekik, hogy miért szeretnél különmenni, de jó ötletnek nem fogják tartani.

Ha nem te fizetnéd, felejtsd is el, úgysem támogatnak majd valószínűleg.

2020. ápr. 24. 17:00
 5/13 A kérdező kommentje:
A lakás egy ismerősömé, úgyhogy olyan áron fent tudnám tartani, amit a diákmunka és az ösztöndíj fedez.
2020. ápr. 24. 17:06
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
Ismerőstől nagyon rossz ötlet lakást bérelni nyomott áron. Neki ez jó üzlet lenne, neked meg kiadja potom pénzért. Nyilván nem fog ez hosszú ideig működni.
2020. ápr. 24. 17:22
 7/13 anonim ***** válasza:
89%

Tehát ott akarsz albit ahol tanulsz vagy ahol a haverjaid vannak?

Mert ha csak a hétvégi haverozás miatt kell, hogy a nagyszülőket ne zavard akkor szerintem felesleges. Ha ott ahol tanulsz akkor másabb lenne. Haverok feltudnak hozzád is menni, edzőterem is van máshol. De igazából te tudod mennyi az annyi. Ösztöndíjat tutira fogsz-e kapni, melóba a suli mellett mennyire tudsz majd eljárni ha vizsgaidőszak lesz stb

2020. ápr. 24. 17:34
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Ez hülyeség! Ha mész egyetemre ha van egy kis szerencséd ösztöndíjas és kolis lehetsz. Ha meg hazájársz haverozni stb akkor addig aludj náluk. Vagy vegyél ki egy hétvégi házat addig.
2020. ápr. 24. 17:58
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

"A lakás egy ismerősömé,"

Az ismerős másnak is kiadhatná normál áron. Soha nem értettem, hogy lehet gyakorlatilag valaki zsebéből tízezreket kivenni csak azért, mert ismerős.

2020. ápr. 24. 18:55
 10/13 anonim ***** válasza:
98%

Úgy látom 0%-ot kaptam, ezért hadd magyarázzam el mi a baj az "olcsón, ismerőstől" albérlettel:

1. Az ismerős nem fog tudni keresni a lakáson. Ha jól értem kauciót sem kérne. Ha valami tönkremegy a lakásban, akkor miből fogja tudni megjavítani? Ha a kedves hölgy/úr kiköltözik, akkor mi fogja fedezni az amortizációt? Mert bizony a lakás akarva, akaratlanul is elhasználódik, ha használják. Tudom, mert nekünk is van albérletünk és bizony megszívtuk már hasonlóval. Nem elég, hogy engedtünk a költségekből méltányossági okokból, még rá is kellett fizetnünk utána, mert nem tudtuk volna máshogy kiadni jó pénzért. Egyébként várhatóan emelkedni fognak a bérleti díjak a következő időszakokban, úgyhogy duplán nem értem mi vezérli ismerősödet arra, hogy potom pénzért kiadjon neked egy lakást?

2. Mivel ismerősöd, ezért bármi problémája lesz veled, egyből a szüleidhez fog fordulni (én is ezt tenném). Biztos akarjátok ezt? Ahhoz nagyon jól kell tartanod a háztartást, hogy soha, semmibe ne lehessen belekötni.

Az ösztöndíjhoz még annyit tennék hozzá, hogy az nem stabil bevételi forrás (változó mikor mennyit adnak és általában eleve nevetségesen kis összegekről beszélünk), arra nem lehet lakásfenntartást építeni.

2020. ápr. 24. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!