Boldog vagy úgy teszel?
Igen boldog, nem nagy titok annak kel örülni ami van.. nekem is és a feleségemnek is van (jó) munkája, van egy kicsi gyerekünk, mindegyikünk egészséges (a családban is)
Persze lehet mindig találni valamit amin lehet aggódni és idegeskedni, kellene venni egy házat, de nem találunk normálisak már évek óta, egyre drágulnak, hitelt kellene felvenni..
Embereken akkor látok "boldogságot", ha teljesülnek pillanatnyi elvárásai. Megkapja, amire vágyott, valami - amit várt, vagy éppen akár nem is várt sikerül neki.
A gond ezzel csak az, hogy az ember úgy működik, hogy kis túlzással telhetetlen. Mindig többet akar, vagy éppen mást, mint ami van.
Magam sem szoktam boldogságot érezni, de nem is tettetem. A környezetemben sem látom, hogy tettetné bárki is. És csak akkor látok átsejlő boldogságot, feldobottságot, amikor ... amit leírtam első mondatomban.
Megbékélni, nyugalomban lenni is csak úgy lehetséges, ha elfogadom azt, ami éppen van, ahogyan van... ehhez az is kell, hogy ne tegyem magamat magasra, hogy nekem mi jár, avagy nekem ez is jár, meg az is jár. Voltaképpen senkik, és semmik vagyunk, csak a nézőpontunk mindig azt adja, hogy mi vagyunk a világ közepe, pedig hát...
Milyen apró az ember? : [link] (ORBIT - A Journey Around Earth in Real Time [ 4K Remastered ])
https://www.youtube.com/watch?v=Uh1xXkst5ew
Én vagyok a szél, ami mindent felkarol,
Mindenfelé fújnék, de nem tudom, hogy hol,
Hogy hol vagytok ti költők,
Itt minden nagyon apró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!