Hogyan lehet az hogy a többség boldog, míg én sosem?
Én is így vagyok.
Nem kérek privátot, nem ismerkedem online.
Nekem 23 éves koromig nem volt párkapcsolatom, eléggé elkeseredtem, hogy mi lehet a gond, mekkora vén vagyok már és még mindig semmi. Aztán próbáltam úgy hozzáállni, hogy először magammal kéne "megbékülni", a rossz tulajdonságaimat elfogadni, vagy változtatni rajta. Pl lusta voltam -> apránként napi rutint alakítottam ki, amit nem volt szabad elhanyagolni, vagy ha valami külső dolog nem tetszett magamon, egyszerűen arra gondoltam, hogy ha az egészségemet nem veszélyezteti csaknem akkora baj az (pl kicsit ferde az orrom, de rájöttem, hogy nem is mindenki veszi észre). Ja meg ha igényes vagy az üti a "csúnyaságot".
A testmozgás nagyon sokat segített a hangulatingadozásaimon. Ha nem akaródzott edzeni, akkor csak sétáltam egy nagyot a friss levegőn..persze egyedül és képzeld jól éreztem magam.
Elhatároztam, hogy egy szorgalmas, kedves, bátor ember leszek, aki pár nélkül is tud boldog lenni. Sikerült. Utána már tudtam, milyen pár való hozzám, aki hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Valami csoda folytán pedig rátaláltam.
Belülről kezdtem el a változást és mindez kívülről is meglátszódott.
Ne legyél ilyen pesszimista, úgy persze könnyű mindennek a rossz oldalát nézni. Szeresd meg magad, az a legnagyobb kihívás, aztán a többi jönni fog magától. Tapasztalat :)
Elore leszogezem ekezetek nelkul fogok irni.
Van egy mondas ami nagyjabol igy hangzik:"Ha lenne egy piac ahova kivihetnenk a problemainkat,de amint meglatnank masok gondjait hamar osszecsomagolnank a sajatjainkat es hazamennenk mert elenyeszo egyesekehez kepest."
Jusson ez eszedbe amikor megint szarnak erzed magad aztan szedj egy kis erot magadon hogy ezen valtoztass.Nem te vagy az egyetlen!Sokan igy maradnak,sokan tudnak valtoztatni.Probalj meg az utobbi csoportba tartozni.
Egyrészt mások sem boldogak mind, pláne nem állandóan, mert mindenkinek vannak gondjai, és mindenkinek a saját gondjai tűnnek a legsúlyosabbnak.
Másrészt Jordan Petersonnal szólva "ne másvalaki jelenéhez, hanem saját magad múltjához érdemes hasonlítani magadat", tehát az a lényeg, hogy legyen az életedben progresszió. (De azért kikapcsolódni se felejtsünk el!)
5: belső értékek? Személyiség?
Egyébként az ilyen nagyon önsajnáltatós típustól a legtöbben menekülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!