Miért loptam gyerekként, ha nem azért, mert szükségem volt rá?
Figyelt kérdés
Sokszor eszembe jut, hogy gyerekkoromban (kb. 8-12 éves korom között)gyakran loptam el mások holmiját, főleg osztálytársakét. Nem tudom, miért. Nem volt rájuk szükségem, nem is tartottam meg, csak eldobtam őket. A kis dolgoktól a nagyokig, mindenfélét elvettem. Radír, tolltartó, matrica, de telefon, kulcs stb. is volt. Nem csak olyan emebrektől loptam, akiket utáltam és "megérdemelték" hanem a barátaimtól is. Kb. az első kukába, csatornába, wc-be, akárhova kidobtam a dolgokat. Szerencsére sosem kaptak el és utána leszoktam róla, azóta sem loptam még egy szem cukrot sem sehonnan. Egyszerűen fogalmam sincs, miért tehettem, és zavar, hogy nem tudom. Kövér is voltam, kiközösítettek, nem éreztem jól magam, talán ehhez lehet köze? De miért loptam az akkori legjobb barátomtól is? Meg mindenki mástól, csak azzal a céllal, hogy nekik rossz legyen.2020. ápr. 13. 19:58
1/8 anonim válasza:
Szia!
Van egy pszichológiai betegség aminek nem emlékszem a nevére. Valahol olvastam, hogy az a "tünet" ha lehet így nevezni, hogy valamiért az ember kényszert érez arra hogy lopjon. Nem
2/8 A kérdező kommentje:
Gondolom a kleptomániára gondolsz. De vajon mi az oka? Ill. ha az eltt volna, csak így elmúlik?
2020. ápr. 13. 20:31
3/8 anonim válasza:
Valószínűleg gonosz természeted van
4/8 A kérdező kommentje:
Nem van, hanem volt. De miért?
2020. ápr. 13. 21:34
6/8 felkelhetetle válasza:
Hmm, ne vedd rossz néven, de nem lehet, hogy tanult szokásról volt szó? Pl a környezetedben láttad, hogy mások is hasonló dolgokat csinálnak, de akár lehetett egy kedvenc tv-s karaktered is. Én erre tipplenék, csak azért hogy ne csak kleptomániás válaszod legyen :D
7/8 Barackoshányás válasza:
Vagy csak az izgalom miatt
8/8 A kérdező kommentje:
Utolsó, ebben lehet valami, a mai napig kissé adrenalinfüggő vagyok, csak ma már nem lopkodással csillapítom a vágyam. :D
2020. ápr. 16. 11:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!