Hogy kell mákos tésztát csinálni könnyen? Valami jó tipp mert a hagymát mindig oda égetem.
Miért teszel bele hagymát...?
Nálunk a mákos tészta az tészta, mák meg cukor.
Aranyos vagy!
Fogsz egy lábast, teszel bele vizet és egy csipet sót. Ráteszed a fedőt, és megvárod, amíg buborékol. Ha buborékol, leveszed a tetejét és belerakod a tésztát. Ha puha, akkor jó.
A mákot ledarálod egy darálóban (vagy eleve darálva veszed). A cukrot szintén, így lesz porcukor belőle. (vagy eleve így veszed.) A kettőt ízlés szerint összekevered, és azt rárakod a tésztára.
Hajrá!
"én azt hittem hogy kell bele,"
Ez tetszett.
A mákos babot próbáltad már?
Úgy készül, hogy véletlen 2-t lapozol a szakácskönyvben.
Najó elég a kárörömből, de akkor is tetszett.
Megfőzöd a tésztát bő enyhén sós vizben. Ha megfőtt leszűröd.
ledarálod a mákod (ha nem darált mák).
A mákot összekevered cukorral és a tésztával összekevered.
Kell a hagyma, miért írjátok, hogy nem!
Ahhoz kell, hogy sokat könnyezzen, hogy aztán azon tudja elkészíteni a mászós tésztát. Mákos nincs, biztosan mászósat akartál írni. Mákó az egy ukrán település (ma Makovonak hívják).
Nos, két dolgot feltételezhetünk:
1. ezt a kérdést valaki viccből tette fel, ez esetben: nem rossz, de tudna ennél jobbat is.
2. kezdő háziasszony, főzni tanuló kislány, ez esetben egy jó tanács vagy inkább kettő:
- ha főzni szeretnél, kérdezd anyut vagy a mamát!
- google a barátod, wiki a barátnőd, ha érted a célzást
kicsit segítek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!