A Titanicon miért nem kapcsolták be a GPS-t, akkor észlelte volna a jéghegyet? Vagy a kapitány ott is menőzni akart egy nőnek, mint a Costa Concordián?
A titanicról kevesebb infó maradt fenn, de nem értem miért nem használták a különféle helymeghatározós rendszereket, elkerülhető lett volna a baleset.
A costa concordia ugyanez, de ott a kapitány elismerte a mulasztását, hogy direkt kikapcsolta a rendszereket, hogy a part közelében menőzzőn egy női utasnak.
Elkerülhető lett volna a titanic katasztrófája?
Mert a GPS rendszert 60-70 évvel a katasztrófa után kezdték fejleszteni...
Meg egyébként a GPS-szel nem lehet észlelni a jéghegyeket.
Ha radarjuk lett volna, azzal észlelhették volna. Sajnos azt is csak 30 évvel később találták fel...
Miért lenne hülye. Tegyük fel hogy 10 max. 15 éves. Ha így van, neki már a GPS olyan magától értetődő dolog, amibe beleszületett. Honnan kéne tudnia, hogy 1912ben még nem voltak ilyen dolgok?
A Titanicon az akkori csúcstechnológia volt kiépítve, ami akkoriban a vízvezeték hálózatot, a villanyvilágítást és a morse távíró készüléket foglalta magában.
Minden működött már, kipróbálták, de csak a katasztrófa utáni héten kezdték volna a jéghegyeket GPS adóval felszerelni.
Sajnos, a Titanic vitte ezeket az adókat, így azok is elvesztek mind egy szálig.
#6 az is lehet, hogy csak éppen ehhez nem ért annyira.
én például a Titanicról elég sokat tudok, mert utánaolvastam. De egy korabeli repülőről vagy akár egy korabeli autóról azt hiszem, csak nagyon vázlatosan tudnám felsorolni, miben különböztek a maiaktól - mert nem vagyok otthon a témában. De ettől még nem vagyok én sem hülye, csak pusztán más dolgokban vagyok jó, ezek éppenséggel kívül esnek az érdeklődési körömön.
Lehet, hogy a kérdés írója egyszerű ember, de nem feltétlenül hülye...
#8 Nem kell szépíteni.
A kérdező vagy troll vagy hülye. Egy 10 éves is tudja, hogy 100 éve nem volt GPS.
Egy egyszerű ember vagyok, nem stupid:)
Amúgy csak a filmet láttam(titanic).
nem vagyok történész, hogy tudjam mikor mi történt, mit találtak fel.
Azért tényleg rakhattak volna rá radart, vagy gps-t, mert nem volt szép, hogy elsüllyedt az a nagy hajó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!