Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » A csillámpónik szeretik a...

A csillámpónik szeretik a tökfőzeléket? És az italport?

Figyelt kérdés

2017. jan. 3. 21:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindent szeretnek,de engem a legjobban.c;
2017. jan. 3. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A tökfőzeléket igen, az italport kevésbé, mondhatni nem.

Csillámpóni/24

2017. jan. 4. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Az első válaszolót viszont így sajnos cáfolnám.
2017. jan. 4. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Vigyázz!

Nem mindegy, hogy mivel eteted a csillámpónidat. A tökfőzelék csak egy adott vemhességi periódusban hasznos, ha esetleg máskor táplálod vele, a berkulium termelődése híján nem tud védekezni a tökben keletkező gotillis gázokkal szemben.



Az italporral is csínnyán kell bánni. Agyrákot is okozhat ha nem higanyban oldod azt! Továbbá fontos csillám kekszet szopogatnia mellé. Itt az én jólbevált receptem:


Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

12.5 dkg vaj

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 db tojás

1 tk narancshéj

2 tk mézeskalács fűszerkeverék

1 csomag sütőpor

3 ek cukor (a beleforgatáshoz)

1 ek fahéj (őrölt)

6 tonna csillámpor


Elkészítése:

1.A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csillámporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a narancshéjjal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat.

2.Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig a tojást is (ízlés szerint porcukrot is tehetünk a tésztába).

3.Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk diónyi golyókat.

4.A kristálycukrot és a fahéjat keverjük össze egy tányérba, majd a tésztagolyókat hempergessük meg benne.

5.Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a golyókat, majd villával nyomjuk le mindegyiknek a tetejét.

6.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre.

7.A sütőből kivéve helyezzük a kekszeket rácsra, majd hűtsük ki teljesen.

8.A keksz tésztája nagyon finom omlós, kívül pedig ropogós a fahéjas cukortól. A mézeskalács fűszerkeveréknek köszönhetően igazi csillámpónis aprósütemény, melyet hűvös helyen, hosszabb ideig tárolhatunk.

2017. jan. 4. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
Az én csillámpónim csak pudingot eszik :/
2017. jan. 5. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!