A semmit hogy lehet csinálni?
Én ha pl anyám felhív telefonon, hogy mit csinálsz?
Olyankor ha azt mondom neki:
- Semmit.
Ez nálam annyit tesz, hogy:
- semmi közöd hozzá hagyjál már békén,
vagy azt jelenti, hogy:
- most nincs kedvem elmagyarázni neked, hosszú
:D
Trurl mérnök készített egy gépet, amellyel minden "s" betűvel kezdődő dolgot meg lehetett csináltatni.
Trurl barátja és mérnöktársa Klapanciusz hogy próbára tegye a gépet, mindenféle "s" betűs dolgot csináltatott vele. A gép rendben működött. Ekkor Klapanciusz (mert titokban ette a méreg, hogy ilyen jól működik a gép) azt a parancsot adta, hogy a gép csináljon semmit. Látszólag nem történt semmi egy darabig. Vitatkozni kezdtek a mérnök urak, a nem csinálni semmit, és a semmit csinálni különbségein. De ekkor a gép figyelmeztette őket, hogy gyorsan fejezzék be, mert nagy pillanatok következnek. Ugyanis el fog tűnni a világ. És valóban. Kezdtek eltünedezni a dolgok. kezdetben csak az "s" betűvel kezdődőek (ezeket mivel meg tudta a gép csinálni, könnyebben is tudta eltüntetni). De később már minden más is egyre fogyott... Mire kétségbe esetten nagy nehezen leállították a gépet a világ már elég siralmas állapotban leledzett. Könyörgésükre, hogy csinálja vissza, a gép csak az "s" betűseket tudta visszateremteni, hiszen erre volt készítve. Így a világ azóta ilyen lyukas, teli űrrel a létezők között. Nincsenek kálmok, csantavák, gyönyörű langallók... sorolhatnám. Viszont megmaradt a sóherság, senyvedés, sunyiság, stréberség...
Azt csak Trulr gépe tudta. Te semmit csinálni nem tudsz, viszont tudsz semmit sem csinálni. Nagy valószínűséggel. :)
Igen, én is Lem Kiberiádájára akartam hivatkozni...
Ha semmit csinálsz, az szerintem sem ugyanaz, mintha még azt se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!