Valaki formalizálná nekem a paprikáskrumpli receptét?
Hozzávalók (4 adaghoz): 4 evőkanál étolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 db paprika (nagyobb), 2 gerezd fokhagyma, 2 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál köménymag (őrölt), 750 g burgonya, 750 ml víz, 200 g kolbász, fekete bors (őrölt), só
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük, a paprikát, paradicsomot felaprítjuk. Egy lábosban olajat melegítünk, beletesszük a vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, aprított fokhagymát, pirospaprikát, majd felöntjük a vízben ázott krumplival, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük. Kb. 45 percet főzzük, és a végén 5-10 percre beletesszük a karikázott kolbászt. Uborkasalátával együtt nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!