Paprikáskrumpli oldalassal, hogyan? Ne itélj el, nem nagyon tudok fözni
Mondjuk oldalasból pörköltet még nem főztem, de ha főznék, akkor:
a hagymát megdinszteled, majd ráteszed a felszelt husit, fehéredésig kavarod, törtpaprikát rá és hidegvízzel felengeded. Annyi vizet rá, hogy éppen ellepje. Sót, zöldpaprikát, ha szereted akkor a csípős paprikát is most rakhatod bele.
Amikor a hús félfövésben van, akkor raknám bele a hasábra szelt krumplit (ha kell, akkor a levét is egy kicsit pótolnám), ha kell még, a sót is pótolnám, és készre főzném.
Akkor látod, hogy a husi kb. félfövésben van, amikor már "kezd" a csontról leválni fövés közben. De azért érdemes egy-két darabot meg is kóstolni, valóban hogyan áll.
Kérdező!
Ez az ún. pincepörkölt, egy tartalmas egytál étel.
Főzd meg az oldalast pörkölt főzés szabályai szerint, (kereső) majd rakd bele jó háromnegyed fövésnél a krumplit.
Kicsit koptasd meg, fűszerezd utána, finom lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!