Ezt nem értem? Mivan?
[link] -ról
Hadd meséljek el egy megható történetét, amely velem esett meg ...
Néhány hónapja Elindultam egy bevásárlóközpontba venni pár apróságot. Sötét, hideg, Esős este volt, a szél is erősen fújt. Mikor befejeztem a vásárlást és éppen indítottam volna az autót, észrevettem, hogy Elvesztettem egy cetlit, amire fontos dolgokat írtam fel. Magamban káromkodva Elindultam vissza az áruhazba. Ahogy keresgetem a nedves padlón a cetlimet, hirtelen halk sírásra figyeltem fel. A sírás egy szegényesen öltözött, 12 év körüli sráctól jött. Alacsony és nagyon sovány volt. A hideg ellenére kabát nélkül álldogált ott, Mindössze egy kopott pulóver védte a jeges széltől. Különös módon, egy húszezres volt a kezében. Arra gondoltam, hogy biztos elvesztette a szüleit, így hát Megkérdeztem tőle, mi a baj? Ezt a szomorú történetét hallottam tőle:
Egy nagy családból származik, három bátyja és négy nővére van. Az apja meghalt, Amikor ő még csak 9 éves volt. Az anyja alacsony iskolai
végzettségű, így nem kap jó állást, Hanem kénytelen két teljes munkaidős takarítói munkát vállalni, hogy eltartsa őket, ennek ellenére nyomorban él a nagy család. Az anyja valahogyan összespórolt 40 000 forintot, hogy az ünnepekre valami igazán szép ajándékot Vegyen a gyerekeinek. Mivel az anyukának munkába kellett mennie, Ezért kirakta a bevásárlóközpontban a fiút, hogy Vegyen ajándékot a testvéreinek. Azonban, Amikor Bement az áruházba, egy nagyobb gyerek elvette tőle az egyik 20 000-es bankjegyet és elszaladt.
- Miért nem kiáltottál? - Kérdeztem döbbenten.
- Kiáltoztam - mondta a fiú.
- És senki sem segített? - Kérdeztem.
A fiú nem válaszolt, csak elkeseredetten rázta a fejét.
- Milyen hangosan kiáltottál? - Kérdeztem.
A fiú erre hangosan azt kiáltotta:
- Segítség!
Körbenéztem, és azt láttam, hogy az emberek ügyet se vetnek ránk, mindenki ment a saját dolgára. Értitek? Senki se figyelt egy szerencsétlen 12 éves fiú segélykérésére!
Így aztán kitéptem a kezéből a másik húszezrest, kiszaladtam az autómhoz és eljöttem.
mivan:D
én nem is értem.....lécci magyarázzátok el<:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!