Tuttok é falusiosan?
Jó reggelt, felkelni má!
Dologra!
Hajja-é, kend meg mi a Máriáért kuvikkol itt minden hajnalba, hogy jóreggelt meg felkelni?
Mi maga éjjeliőr vagy pék, hogy pirkadáskor mán óbégat?
Vagytán nem tiszta a lelkiösmerete, oszt nembír aluszni?
Vegyenmá be estve egy adag valériána-gyökeret, attúl leragad a pillája legalább korcsmanyitásig. (az nálunk reggeli 6-ra esik)
Nodeméghafelis kél, akkorsekén így vernyákolni, inkább szép csendesen benyomja azt deci vegyest, osztakkó még visszdűlhet szunnyadni.
A jószágér ne aggóggyon, asszony majdellássa (ráisér, meg addigse pletykál)
Naszóval visszapilled, osztmaj kél amikor jólesik.
Egyalényeg, nyóckor ujra győjjön a ivoldába, oszt onnét fojtassuk(mer addigramá énis ottleszek)
A rosseb ebbe az átkos felkelésbe, ma is annyi értelme vót, mint ágyba vizelni.
Megyek lefelé a lépcsőházba', oszt hallom, hogy ez a fránya zuhé veri az ablakot.
Na mondom hurrá, megint pendelyig ázok, mire bekászálódok a benzinszekérbe.
Megátam egy bagóra a tornácon, hátha alábbhagy ez a ragyaverte eső, erre még jobban beledurrantott.
Na mondom ennek fele se tréfa, ha jobban rákezd, kimos a gatyámbú.
Igencsak szedtem a lábam a kocsihó, gondótam beugrok oszt kész.
Hát jó nagy fenéket.
Ez nem csak esett, de fújt is istentelenül és valahunnan odahordott egy jó húsz négyszögölnyi takarófóliát és aztat rájatekergette a vasamra.
Na mire lecibátam, a fóliátul eláztam alurró, az esőtő fölürrő, mire bekászálódtam, úgy néztem ki, mint a budipapír lehúzás előtt.
Szegényembört az ág is húzza.
No ahogy Wildröffencs kolega eset is mutassa, nem fehérembörnek tanálták ki a korai kelést, főlegnem ilyen zegernye időbe.
Éngemetis má hajnali 8-kor kapacitált az asszony hogy ugorgyakmá, dolog van, megigy-megúgy....... (persze a bront se figyelte hogy mit kárál)
Dehát a parancs az parancs, rögvest megindúltam a sánta Pistabácsi kisbótjába, mivel fogytán vót ez-az a konyhába.
(ittenvótak a nagybélű sógorék, oszt szinte mindent felfaltak)
Szóval, én menek a bót felé, a szél meg persze a bőt felöl fúj.
(nálunk ijjen a szél, mindég csak szembe!)
Eccercsak betakarta a képes felemet egy akkora vizes platánfa levillel mint a Marinéni húsvéti keszkenője.
Hirtelen semitse láttam.
De mellé még olyan nyirkos is vót, hogy aszittem az az Alien izé ráült az orcámra, oszt mingyá itta világvége.
Mire beértem a bótba mán a vérnyomásom ojjan magosan tartószkodott mint a templomtornyán a rozsdás szélkokas.
Montam is Pistabának, ugyan tőccsönmá hirtelenjébe valami szíverősítőt kimondottan egésségügyi okokból.
Miután rendeződött a véresnyomásom, utána benyomtunk még pár ampullával(hátugye egyet az ijeccségre, egyet a baráccságra, egyet meg.....na hát csak úgy, az íze kedvéért).
Alett a vége, hogy elfeledtem méris indultam a bótba.
Szóval hazagyöttem oszt ledőltem.
Má majnem visszapillettem, erre az asszony itt rikácsol a filembe, hogy ijjen szita-agyú, meg ojjan büdös korhely és hasonlók.
Eszt csak ezér meséltem el, hogy mások okkujjanak az esetembűl:
mindenki ijjen csúfúl jár, aki hajnalba az uccán kujtorog.
Nahát!
Jó eláztam tennap én is, no de nem belűrő!
A hideg esőtő!
Jó reggelt, felkelni má!
Én má a zőccséget pucolom!
Vasárnap van , aranysárga tyúkhúslevest főzök!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!