Melyik évben volt az '56-os forradalom?
Hát halvány lila ibolyám sincs szerintem
4098 lehetett
Az egy ronda esős év volt, a buddhista naptár szerint 2500-at írtak, a berber szerint meg 2906-ot.
Fekix Wankel abban az évben találta fel a rotációs motort és bizony abban az évben egy ember, aki kétszer is kapott Nobel díjat, megkapta az elsőt:
John Bardeen (Madison, Wisconsin, 1908. május 23. – Boston, 1991. január 30.) amerikai fizikus. Az egyetlen ember, aki kétszer kapta meg a fizikai Nobel-díjat: 1956-ban a tranzisztor feltalálásáért William Bradford Shockley-val és Walter Brattainnel együtt, és 1972-ben Leon Neil Cooperrel és John Robert Schriefferrel együtt a konvencionális szupravezetés elméletért, amit ma BCS-elméletnek hívnak.
A nyári olimpia Ausztráliában volt akkor, a téli meg Olaszországban.
Úgy tudom, abban az évben született Mel Gibson, Tom Hanks, Hernádi Judit és Varga Miklós is.
Na még azt is megmondom, hogy akkor engedték ki a börtönből Karl Dönitzet a náci tengeralattjáróst.
Most már mindent tudsz, örülök, hogy segíthettem neked, melyik évben volt az '56-os forradalom.
Ebben, amikor ezek történtek.
:)
Melyik évben volt az '56-os forradalom?
Igen
"Ebben neked mi a büdös lóf_asz a vicces, de most halálkomolyan..."
A kérdést az adminok tették át tudományból a humorba.
Szerintem így még rosszabb, mintha itt indult volna.
Szerintem tegnap előtt volt, bár én nem emlékszem pontosan, hogy akkor milyen évet írtunk. De ha nem pontos/hibás az információm, akkor bocsi.
(Amguy sorry nem akarok tiszteletlen lenni, szoval sorry)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!