Kezdő szakács vagyok, őzfejből hogy tudnék finom halászlevet csinálni?
Nem a fűszer a lényeges, hanem a pácolás.
Egy teljes évig kell az őzfejet pácolni, mégpedig úgy, hogy fél évig a halász levét töltöd az őzfejbe, aztán megint fél évig az őzfejet áztatod a halász levében és akkor jó az állaga, ha saját magától megy a bográcsba, biztos recept, aki megkóstolta, még sohasem panaszkodott, hanem azontúl csak ibolyákat szagolgatott, árnyas helyen, alulról.
Azokat nem szükségesek pácolni, mert elég ocsmányak anélkül is, csak a napra kell őket kitenni egy pár órára.
Fontos viszont, hogy be kell szerezni 1,125 kg halat, a legjobb a ponty, vagy a keszeg, de lehet süllő is, ez a legyek miatt kell, hogy jó sok odagyűljön, mert fejétől büdösödik a hal, hogy meg ne sántuljon!
A vendégek számára vermet kell ásni, hogy korán kelljenek és vigyázni kell arra, hogy zörögjön a haraszt.
Most már mindent tudsz, illetve még annyit, hogy legyél sok szakács, mert akkor nagyszerűen el tudod sózni a levest.
Minden csak kellő ital kérdése.
Mármint hogy mennyit itatod elölte az étek fogyasztóját :D
Mekkorát szakadtam a kérdésen :D :D :D
Utána kicsit túlhúztátok, de az elején sírtam ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!