Miért írják itt sokan, hogy "nől"?
Figyelt kérdés
Engem már komolyan idegesít, olyan rossz ezt így olvasni... NŐ és nem nől.......2008. okt. 22. 14:12
1/5 anonim válasza:
Nekem is furcsa volt először hallanom ezt Veszprémben, és még sok hasonló szó volt, mint a hüttő hűtő helyett, és egyebek.:)El kell fogadni, mert ezek tájszólások. Az őseinktől maradtak ránk, és nem biztos, hogy nem szép dolog annak ellenére, hogy az új szabályok szerint helytelenek. Szerintem ne idegesítsen, fogadjuk el a különböző vidékek szólásait, legyünk toleránsak.
2/5 anonim válasza:
Az első hozzászólónak igaza van, de vannak helyesírási szabályok, írásban helytelen a tájszólás, viszont beszédben nem. Én azokat ítélem el, akik kinevetnek másokat tájszólásuk miatt.
Próbáltatok már tájszólásban leírt könyvet olvasni? Én igen, és mondhatom elég zavaró volt, és elvonta figyelmemet a tartalomról, pedig én is úgy beszélek, mégis mikor olvasok, az teljesen más.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem nevettem ki senkit, csak engem nagyon zavar... Az iskolákban is a helyeset kellene tanítaniuk, ha van tájszólás, ha nincs...
2008. okt. 22. 15:19
4/5 anonim válasza:
Nekem a másik kedvencem az otthol meg itthol na az vlmi hihetetlen, h a k istenbarma nem bírja felfogni, h otthon van csak mert ez nem tájszólás, hanem tanulatlan idiotizmus.
5/5 anonim válasza:
nézd,az igazsághoz hozzá tartozik,hogy egy közösségi fórumon vagy,nem pedig helyesírási szakkörön.ha ez tényleg idegesít,az elég gáz!szóval,a félreértések elkerülése végett:ide nem csupa nyelvtan zseni jár!!úgy hogy ezzel a problémáddal ideje szembe nézned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!