Az miért főbenjáró bűn, ha egy kérdés "kitaláció"?
Csomó esetben lehet olyan kérdése az embernek, amit ige, csak kitalál csak elvben szitulációt, és erre kérdez rá.
De nagyon sokan kérdéseknél válasz helyett elkezdenek vádaskodni, hogy kamu meg hasonlók. Szerintem ők még jelentgetik is.
Miért olyan elfogadhatatlan ez, hogy erre még a jelentésben is külön pont van?
Az oldal célja, hogy ha valakinek van egy valós problémája, ami kérdés formájában feltehető, akkor a válaszok mentén segítséget kapjon a probléma megoldásához.
Adott esetben egy kérdés lehet elméleti jellegű, fiktív, de egy valós kérdésből fakadó. Például azzal nincs gond, ha megkérdezed, hogy ha valaki nyerne a lottón, akkor hogyan költené el a pénzt. Itt a probléma nem az, hogy te nyertél a lottón, hanem az, hogy hogyan gondolkodj erről.
A probléma akkor van, mikor valaki kiír egy két soros kérdést, ami teljesen fiktív, tulajdonképpen nem keres valódi választ, nincs valódi probléma. A válaszoló meg lehet, hogy ír egy fél oldalt, igyekezvén segíteni a kérdező nem létező problémájának a megoldásában. Ez erősen visszaélés a válaszoló idejével, energiájával, jó szándékával. Valamint a többi kérdezővel szemben sem fair, hiszen ez a válaszolónak lehet, hogy pont emiatt a fiktív kérdés miatt nem marad ideje, energiája egy valódi, ténylegesen válaszra érdemes kérdés megválaszolására. Ne felejtsd el, hogy a válaszoló is pontosan ugyanolyan felhasználó, mint te magad, teljesen önkéntes alapon válaszol, neki ez nem kötelessége, nem kap érte pénzt, így érdemes megbecsülni, és akkor tenni fel kérdést, ha mögötte valódi probléma áll.
Köszönöm a válaszokat.
3# Kb. tényleg így lehet, nekem még régen középiskolában Voltak hasonló élményeim.
Két féle osztálytársam Volt. Az anyuka kedvence panellakó, meg a lentebbi rétegből a tipikus csibészek.
Na most én nagyjából a jobbak közt voltam, de falusi gyerekként, az életet akkoriban nagy kanállal ettem, és történtek is dolgok, néha jó bulik, néha rosszabbak.
És amikor sztorizgattunk, hogy mik történtek, de tök átlagos dolgok, hogy estem a motorral, mi Volt a discoban, hol horgásztunk, milyen Volt pestre színházba menni régi sulival amit otthagytam... stb stb.
Ezeknek meg az unalmas otthonülő életükhöz viszonyítva lehetetlennek tűnhetett, és mindig azzal jöttek hogy "vetítek". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!