Titeket is magával rántott a lepontozóháború?
Eleinte nem pontoztam. Aztán csak fölfelé azt, ami szerintem hasznos volt. Aztán elkezdtem lefelé is pontozni az olyan válaszokat, amik bántóak, vagy egyértelműen hülyeséget tartalmaznak.
Aztán mikor visszanéztem a megválaszolt kérdéseimre, egyre gyakrabban láttam, hogy bizonyos válaszaim le vannak pontozva, pedig egyértelműen hasznosak. Pl. véleményt kértek, és én normálisan megmondtam, hogy mi a véleményem, személyeskedés nélkül.
De azon rágtam be igazán, mikor egyszer félművelt emberek pontozták nullára a helyes válaszomat. Nem véleményt írtam, hanem tényt, és ezt a lepontozást meglátva hiteles linkkel is igazoltam. Tudtam, hogy mi az igazság, mert az adott témát jobban ismerem, mint az emberek 99%-a.
Hiába magyaráztam magamnak, hogy itt a "Hasznos volt számodra ez a válasz?" kérdés valójában azt jelenti: "Tetszik ez a válasz?"
Mára már ott tartok, hogy ha visszanézek, és meglátom, hogy feltűnően le lettem pontozva, akkor nekiállok lepontozni azt, akivel nem értek egyet, és fel azt, akivel egyetértek. És ha látom, hogy egy kérdés alatt vita megy, vagy vita várható, akkor már inkább nem is válaszolok, mert nekem nem hiányzik a lepontozás.
Őszintén: titeket hogyan befolyásol a lepontozósdi?
Kedves előző, az szerintem nagyon ritka, hogy a kérdező pontoz le. Egy kérdező legfeljebb csak akkor pontozza le a neki válaszolót, ha az rosszindulatúan válaszol. Inkább mások lehettek azok.
Ha felteszek egy kérdést, és sok válasz érkezik, akkor egyből beindul egymás lepontozgatása, hiába pontozok föl mindenkit.
Túlzottan érzelmi típus vagy.
Egy időben engem is zavart - de aztán rájöttem, hogy IQ 0 emberek pontoznak le. Az meg miért zavarjon?
Értelmes emberek legtöbbször fölfelé pontoznak. És szerencsére még ők vannak többen.
Én megértelek kérdező, én is észrevettem magamon hogy másképp viszonyulok már ehhez a pontozósdihoz. :)
Lusta vagyok olyan sokat írni mint le szal nem írom le hogyan befolyásolódtam a-tól b-re, csak azért írtam h tudd van ilyen is:)
Zavar egyébként, ha lepontoznak, de nem tart vissza attól h válaszoljak, csak akkor ha nem számítok rá:) (most számítok rá :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!