Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Titeket is magával rántott a...

Titeket is magával rántott a lepontozóháború?

Figyelt kérdés

Eleinte nem pontoztam. Aztán csak fölfelé azt, ami szerintem hasznos volt. Aztán elkezdtem lefelé is pontozni az olyan válaszokat, amik bántóak, vagy egyértelműen hülyeséget tartalmaznak.

Aztán mikor visszanéztem a megválaszolt kérdéseimre, egyre gyakrabban láttam, hogy bizonyos válaszaim le vannak pontozva, pedig egyértelműen hasznosak. Pl. véleményt kértek, és én normálisan megmondtam, hogy mi a véleményem, személyeskedés nélkül.

De azon rágtam be igazán, mikor egyszer félművelt emberek pontozták nullára a helyes válaszomat. Nem véleményt írtam, hanem tényt, és ezt a lepontozást meglátva hiteles linkkel is igazoltam. Tudtam, hogy mi az igazság, mert az adott témát jobban ismerem, mint az emberek 99%-a.

Hiába magyaráztam magamnak, hogy itt a "Hasznos volt számodra ez a válasz?" kérdés valójában azt jelenti: "Tetszik ez a válasz?"

Mára már ott tartok, hogy ha visszanézek, és meglátom, hogy feltűnően le lettem pontozva, akkor nekiállok lepontozni azt, akivel nem értek egyet, és fel azt, akivel egyetértek. És ha látom, hogy egy kérdés alatt vita megy, vagy vita várható, akkor már inkább nem is válaszolok, mert nekem nem hiányzik a lepontozás.

Őszintén: titeket hogyan befolyásol a lepontozósdi?

2009. szept. 28. 17:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%
abszolut hidegen hagy, nemérdekel
2009. szept. 28. 17:50
 2/18 anonim ***** válasza:
85%

Van egy olyan kérdés az oldalon hogy: Hány centi vagy? (egyéb kérdések)

Szinte az összes válasz le lett pontozva, annak ellenére hogy mindenki a magasságát és az életkorát+nemét írta oda.

Nálam ez már egy kicsit sok volt, és ezt a kérdésen belül le is írtam. Véleményem szerint csak úgy működhetne a pontozás ha a lepontozónak MEG IS KELLENE indokolnia a lepontozás okát, legalább egy mondatban.

2009. szept. 28. 17:55
 3/18 anonim ***** válasza:
73%
Nah hát engem egyáltalán nem érdekel. Biztos nem fogom magam elsírni IDEGENEK leponotzása miatt.
2009. szept. 28. 18:02
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Hát ezaz:D Ennyire komolyan azért ne vegyük az internetes közösséget:D
2009. szept. 28. 18:04
 5/18 A kérdező kommentje:

Hát, jó nektek, hogy nem érdekel :)

Jó lenne az indoklós megoldás, de ki ellenőrizné az indoklásokat? Nyilván nincs kedve az oldalnak felvenni több tucatnyi moderátort.

Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha:

- a "hasznos volt számodra ez a válasz?" kifejezést kicserélnék arra, hogy "egyetértesz ezzel a válasszal?", és

- nem százalékot mutatnának a válasz mellett, hanem azt, hogy pl. 5 ember egyetért, 2 részben ért egyet, 1 nem ért egyet

2009. szept. 28. 18:08
 6/18 anonim ***** válasza:
78%
Eleinte engem is zavart, amikor idejöttem az oldalra. Főleg az olyan kérdések esetében, ahol nem véleményt kérnek, hanem konkrét választ, pl egy tudományos kérdésre. Leírtam szépen, érthetően a választ, belinkeltem a forrásokat, ügyeltem a kinézetre. Másnap reggel látom, hogy keményen lepontoztak és nem igazán értettem, miért. Aztán amióta megismertem az itteni "szokásokat" nem igazán izgatom magam a dolgon. Ha látok egy olyan kérdést, amiben jártas vagyok, írok egy választ sehgítő szándékkal és nem törődök vele, hogy pár hülyegyerek rátapad a "nem volt hasznos" gombra.
2009. szept. 28. 18:13
 7/18 anonim ***** válasza:
88%

"Véleményem szerint csak úgy működhetne a pontozás ha a lepontozónak MEG IS KELLENE indokolnia a lepontozás okát, legalább egy mondatban."

Ritkán szoktam lepontozni, akkor ált. oda is írom, hogy ugyan miért tettem, miben nem értek egyet. Viszont nem egyszer kaptam olyan reakciót, hogy én a kérdéssel foglalkozzak és nem mások válaszával, ha meg mások válaszáról akarom a véleményem elmondani, akkor arra való a pontozás, nem kell még külön beírkálni, hogy miért is csináltam!

Na hol itt az izagság?

2009. szept. 28. 18:37
 8/18 anonim ***** válasza:
85%
Igazság* =)
2009. szept. 28. 18:37
 9/18 A kérdező kommentje:

Na, látom, itt is megindult a lepontozás. Még szerencse, hogy a kérdezők kommentjeit nem lehet lepontozni :DD

A hivatalos szabály ez, ez jelenik meg, ha egy olyan kérdésre válaszolsz, amire már érkezett válasz:

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"

Gondolom, az oldal szabályai szerint az a helyes eljárás, ha szimplán odaírod a jó választ anélkül, hogy az előző válaszokra utalnál. Ez azonban néha kevéssé praktikus.

2009. szept. 28. 18:52
 10/18 anonim ***** válasza:
87%
én csak azokat a válaszokat pontozom, amik az én kérdéseimre érkeztek.
2009. szept. 28. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!