Nem lehetne megoldani, hogy csak a képrdező pontozhasson? Elvégre számára kell, hogy hasznos legyen a válasz, nem?
már unom, hogy ha nem vagyunk egy véleményen, akkor egyesek lepontozzák a másikat... ma is egy olyan kérdésben, ami a 'Mi a kedvenc színed?'-del van egy szinten, 0%ra pontoztak...
ezt nem lehetne megoldani, hogy így működjön? a kérdezp értékelhetné, hogy SZÁMÁRA hasznos volt-e, hisz Ő TETTE FEL A KÉRDÉST!!!
csak engem idegesít?
Biztosan olyan fontos ez a pontozás? Nem mindegy a %?
Egyébként szerintem akkor sem lenne nagyon más a helyzet.
De felőlem meg is szűntethetnék a pontozásosdit.
Én azt a rendszert vezetném be, amely az " amerikai gyk "-n van:
1) ott a kérdező felteszi a kérdést és válaszolhatnak rá,
2) a válaszolókat bárki pontozhatja, csakhogy nem a válaszolót értékelik, hanem maga a választ, ezért a választ pontozhatja bárki 1 ponttal ( így lesz a válasz +1,+2,+3,... pontos )
3) majd kizárólag a kérdezőnek van hozzá joga, hogy kiválassza a legjobb választ és az a válasz 10 pontot kap ( + még több pontot is kaphat, ha plusznak pontozzák mások is )
4) végül a válaszolók százalékos aránya nem annak függvénye, hogy a válaszolót miként pontozza a többi válaszoló a kérdésnél, hanem hogy hány kérdésre adott legjobb választ, és ennek alapján változik a százaléka is.
Tehát tegyük fel te válaszoltál összesen 150 kérdésre mióta regisztráltál és 20 kérdésre legjobb választ adtál: akkor (20*100)/150 -> 13%-os arányod lenne. Nyilván itt mások az arányok mindenkinek, mint a mi Gyk-nkon, viszont sokkal reálisabbak az értékek. Én például 35%-os vagyok és ez egyáltalán nem rossz arány ott. Ezenkívül ott van is jelentősége.
Valamit valóban csinálni kellene, mert ami itt megy, az már szerintem is kiborító.
Az "adófórum" = könyvelők szakmai oldalán pl. úgy működik, hogy regisztráláskor mindenki automatikusan kap 250 pontot, amit kérdés-feltevéshez használhat el. Vagyis beléptem, feltettem a kérdésemet, és a kapott 250 pontból felajánlok a helyes válaszért pl. 100 pontot.
Azt a kérdező határozza meg, hogy a válaszolók közül ki, vagy éppen kik kapják megosztva a 100 pontot, kinek, kiknek a válaszát fogadta el.
Az is biztos, hogy ezen az oldalon ez így, változatlan formában szerintem sokáig nem fog menni, valamit tenni kellene, amíg el nem durvulnak a dolgok.
Furcsa hogy téged ez idegesít
Engem meg az idegesít hogy 50% felett vagyok :S Ilyen magas százalékom még sosem volt,eddig mindig 50% alatt voltam :( Pontozzatok le kérlek :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!