Kinek mit jelent a pontozás?
Kinek a hibája, ha egy válasz nem hasznos?
Ki miért pontozza le a másikat, milyen indíttatásból vagy megfontolásból?
Befolyásol-e titeket, hogy mennyire pontozzák le a válaszaitokat?
(Bevallom, nekem olykor már nincs is kedvem válaszolni ha azt látom, hogy egy kérdés körül erős indulatok kavarognak. Ekkor írhatok bármennyire őszintén, vagy átgondoltan, biztosan lesznek akik belekötnek, lehúzzák a választ vagy belemagyaráznak olyat, mait én nem mondok.)
Én már többször leírtam, hogy a pontozás egy tanulságos szórakozás. De persze nem muszáj beleszállni. Az a tanulságos benne, hogy egyrészt látható, hogy mi népszerű, és mi nem, illetve láthatom azt is, hogy mit értenek félre, miben nem voltam elég világos vagy átütő.
Én az egészet máshogy látom, mint az előző válaszolók. A viták meg az indulatok nem csak hogy nem zavarnak, de ettől izgalmas és érdekes egy kérdés. Ha arra a kérdésre, hogy szereted-e a sárgarépa-főzeléket 8-ból 8-an leírják, hogy igen, hát ennek így nem túl sok hozadéka van. De ha van erről vita, meg különböző nézőpontok, az már érdekesebb.
Én a kérdezők "közömbösségével" sem foglalkozom. Mindenkinek a szíve joga, hogy beszáll-e vitába (ha van), én arra se tartok igényt, hogy megköszönjék a válaszomat, meg hát sok oka lehet, ha a kérdező láthatóan nem foglalkozik a válaszokkal (pl. más dolga akadt).
És végül a tizenévesek se zavarnak (bár én 50 felé járok). Sőt szeretem ezt a fiatalos hangvételt. Olyan van, hogy nekem teljesen evidensnek tűnő dolgokat feszegetnek, de hát istenem, mi azért is vagyunk, hogy az iskola hiányosságait pótoljuk. Akinek meg nincs kedve hozzá, ne foglalkozzon vele. Meg hát minden nemzedék feltesz újra bizonyos kérdéseket. És miért ne szólhatnának ők hozzá a gazdasághoz meg a politikához. Jó tudni, hogy hogy látják. Ja, meg tévedtek itt már nagyot nagyon okos emberek is.
Maga a pontozás engem sem zavar, mert a kérdés jól van feltéve. Azt bárki eldöntheti, hogy az adott kérdés mennyire volt hasznos a maga számára. Lehet az a világ legjobb válasza is, ha az olvasó nem fogta fel, nem értette meg, számára haszontalan. Ez így OK.
Viszont sokan vitára, személyeskedésre használják a válaszokat, belekötve a másik válaszadóba, provokálva, szájába adva szavakat, majd ebből levezetve, hogy a másik milyen sz@r ember. Na ez már szerintem nem OK.
Semmit!!!olyannyira nem érdekel...
Csak modnjuk az b@sz fel néha hogy megírom a saját véleményemet,erre ha az valakinek nem tetszik akkor lepontoz!!!Nem lehet saját véleményem vagy mi?
Ezt én sem értem. De hát van ilyen, csak ez azt jelenti, hogy az olvasó (aki pontozta) nem tud mit kezdeni a véleményeddel, ergo neki nem hasznos. Ilyenkor valójában magát pontozta, csak erre nincs kialakult infrastruktúra az oldalon. :D
Másik eset, amit nem igazán értek, ha van 4-5 tök egyforma válasz (szinte betűre ugyanazt mondják), és ezek közül egy le van pontozva. Többször is láttam már ilyet, és ebből csak arra tudok gondolni, hogy van aki:
1, nem tud rendesen célozni az egérrel
2, véletlenszerűen pontoz, nem olvassa el a válaszokat
(esetleg mindkettő) ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!