Valaki törölgeti a válaszokat?
Ha normális válaszokat adsz, akkor senki nem fogja törölni. Ha törölték egy válaszodat, akkor annak oka volt. Ha két ugyanolyan jellegű válaszodból az egyiket törölték, a másikat nem, akkor örülj, hogy a másik megúszta.
A válassz írásnál ott van pár alapelv a szövegbeviteli mező alatt.
#6: Pl. a kikukacozott szó használata már akár önmagában elegendő lehet a moderálásra. Persze ez függ attól, hogy a moderátornak milyen napja van, mennyire prűd, meg természetesen attól is, hogy mire vonatkozik.
A hosszú vita is lehet moderálandó, ha elkanyarodik a tárgytól. Persze értelmes keretek között lehet reflektálni mások válaszaira is, főleg a kérdezőére, de ha a téma elkanyarodik a tárgytól, akkor bizony moderálandó. Elvégre ez nem egy fórum, hanem egy kérdésmegválaszoló oldal.
A rendeltetésszerű működés szerint a kérdésre kell válaszolni, függetlenül a többiek válaszától. A többiek válaszát csak azért látod, hogy eldöntsd, nem válaszolta-e meg már más a kérdést. Persze bizonyos esetben indokolni lehet, hogy miért a te válaszod a megfelelőbb a másikéval szemben, de csak akkor, ha ez a válasz megtalálását elősegíti. Viszont tényleg figyelembe kell venni, hogy ez nem vitaoldal, nem fórum és nem chat.
(Pl. ha én lennék a moderátor, és lenne egy olyan kérdés, hogy pl. „Hogyan tudnám leirtani az X vírust a Windowsról?”, és ez alatt elkezdene két válaszadó azon vitázni, hogy most a Linux vagy a Windows jobb-e, akkor tuti törölném ezeket a válaszokat. Ha a kérdező nem kíváncsi erre, akkor azért. Ha meg kíváncsi, akkor tegye fel kérdésként, hogy „Szerintetek a Windows vagy a Linux jobb?”.
De amúgy én is félig elkanyarodtam a kérdéstől. De pont ezért nem is venném zokon, ha valakinek ez nem tetszene, ezért jelentené a moderátornak, aki törölné amit írtam. Ha így látja jónak, akkor elfogadom, mert részben értem is.
Másik oldalról: Bármilyen tevékenység egy olyan honlapon, ahol nem fizettél a szolgáltatásért nem alanyi jog. Ha a moderátor azt a feltételt tűzi ki, hogy csak eszperente nyelven lehet válaszolni és kizárólag szonett formában, akkor ehhez joga van. Elvégre ő csinálta az oldalt, ő határozza meg azt, hogy ki milyen feltétellel használhatja azt. Nekem felhasználónak két lehetőségem van:
- Vagy elfogadom a játékszabályokat és használom az oldalt.
- Vagy nem fogadom el, és keresek más oldalt, elfoglaltságot, esetleg csinálok egy jobb oldalt, ha van hozzá tudásom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!