Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mi a véleményetek a nyelvtanim...

Mi a véleményetek a nyelvtanimádó barátainkról akik minden apró nyelvtani hibába belekötnek?

Figyelt kérdés

Hibázni emberi dolog...

ha véletlenül én is elírnám a hallani-t 1l-el és mondjuk egy értelmes kérdést tettem volna fel amire még értelmes választ is írnának KIT ÉRDEKELNE?

linkelgetik mindenhova ezt:

[link]

kész röhej

de választ vagy ilyesmit a kérdéssel kapcsolatban nem írna mellé szóval no komment -.-

2010. dec. 7. 22:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Szo-szo, is-is, a legjobb az "arany középút". Legalábbis szerintem. Én is fel tudom húzni magamat az orbitálisan nagy fszságokon, amiket egyesek beírogatnak, pl a muszáj-t ellipszilonnal "muszály"-ként. A legjobban azokat a hibákat tudom tolerálni, ami a kapkodásból ered, tehát egy-egy melléütés, rövidítés. Az olyanokért, amit valaki rosszul tanult meg és konzekvensen szarul alkalmaz, na azért én is harapok: muszáLY(muszáj), ien, mien (ilyen, milyen) stb. Még ha véletlen egy-egy becsúszik egy válaszba, kérdésbe, akkor továbblépek. Én akkor szólok be valakinek, amikor szinte minden szót hibásan ír, nem tud rahozni, suk-sük-öl. Az ilyen inkább ne fórumozzon, ne írogasson. De, mint mondottam, az apróbb hibák tolerálhatók, elvégre nem az Akadémiai Kiadó új helyesírásenciklopédiáját szerkesztjük itt kalákában :))
2010. dec. 11. 12:05
 12/22 anonim ***** válasza:
rahozni= ragozni :))) na osztom itt az eszet azt tessék :))))
2010. dec. 11. 12:06
 13/22 anonim ***** válasza:
utolsó.. eszet? :DD
2010. dec. 11. 14:12
 14/22 a_maestro_főnök ***** válasza:

kitiltanám az összeset. nyelvész-professzorurak, bár a batthyányt soha nem tudnák leszótagolni. erre mondaná a magyartanárom.: hát a batthyány. az hülyeség haggyuk a fenébe ilyet sose kell majd. :D:D:D

ezeknek az a legnagyobb problémájuk hogy honnét ered a kutya szó. stb.. szóval kisebb gondom is nagyobb annál, mint hogy helyesen irok e.

2010. dec. 11. 21:00
 15/22 anonim ***** válasza:

"Mi a véleményetek a nyelvtanimádó barátainkról akik minden apró nyelvtani hibába belekötnek?"

Ez a kérdés, te te magad is vétettél hibát, és azért szólok, mert igénytelennek tartom azt, aki nem ad arra, hogy helyesen írja le a mondanivalóját. Ha van időd arra, hogy a Gyakorikérdéseken lopd a napot, igazán belefér a szavak helyes leírása is.

Például az akik szó elől hiányzik egy vessző. Nem bántásból szólok, hanem, mert segíteni akarok. Gépelési hiba létezik, mindenkivel előfordul. Nekem rendszeresen vissza kell mennem kijavítani az elgépelt szavakat.

Sok olyan kérdés van, amit vessző nélkül írnak ki, ojan, mien, salyt, tely, láccik és hasonló szavakkal, amiért muszáj szólni.

Utolsó, Batthányi, nagy kezdőbetű!

"kitiltanám az összeset. nyelvész-professzorurak, bár a batthyányt soha nem tudnák leszótagolni. erre mondaná a magyartanárom.: hát a batthyány. az hülyeség haggyuk a fenébe ilyet sose kell majd. :D:D:D

ezeknek az a legnagyobb problémájuk hogy honnét ered a kutya szó. stb.. szóval kisebb gondom is nagyobb annál, mint hogy helyesen irok e"

Nem az számít, hogy le tudnád-e szótagolni Batthányi vagy Shakespeare nevét, itt sokkal inkább az igényességről van szó. Ha igényes vagy, akkor odafigyelsz, ha nem vagy igényes, ne háborogj azon, hogy belekötnek abba, ha hibásan írsz!

2010. dec. 12. 11:03
 16/22 a_maestro_főnök ***** válasza:
44%

az igényesség nem ennek a kérdése. nem azért teszem fel a kérdést hogy belekössenek. kérdésre nem szoktak kérdéssel válaszolni. pláne nem az igényesek.

örülnék ha nem más szövegét lopnád el, főleg nem az enyémet, és másolnád be, mert ezzel meg tényleg nem vagy igényes, ha már itt tartunk.

figyelj ,nem érdekel hogy kis vagy nagybetű. de ha szeretnéd, tartunk egy helyesírói versenyt, ha már egyszer szépen nem tudok írni. és garantálom hogy alulmaradsz.

2010. dec. 12. 14:49
 17/22 a_maestro_főnök ***** válasza:
22%
egyébként a például után vessző van , kercza a tapír. vagy előfordul a gépelési hiba ? hiszen van időd egész nap a gyakorikérdések.hu-ra válaszolgatni, úgy hogy hatszor átolvasod, nemde,
2010. dec. 12. 14:53
 18/22 anonim ***** válasza:

Tudnám díjazni, ha nagy kezdőbetűvel írnád a nevemet! Köszönöm. Igen, gépelési hiba. De én legalább nem pattogok, hogy "jaj, úgysem fontos a helyesírás"! Nem a fenét! És köszi, hogy szóltál.

Ennek az oldalnak hatalmas nagy hátránya, hogy nem tudjuk szerkeszteni a válaszunkat utólag.

2010. dec. 14. 10:16
 19/22 a_maestro_főnök ***** válasza:
tudnám dijazni ha nem itt osztanátok az észt. wow-kockák.
2010. dec. 16. 20:24
 20/22 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy én vagyok a noob, de mi az a wow-kocka?

Amúgy meg tévedni, gépelési hibát ejteni emberi dolog. Nálam a leggyakoribb a nme írása nem helyett, vagy két billentyű egyszerre lenyomása. És, mivel nem lehet szerkeszteni utólag, van úgy, hogy hibásan megy el az üzenet, de mit tudjak neki csinálni?

Kérdező, mi volt a kérdésed? Szívesen válaszolok rá.

2010. dec. 16. 22:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!