Emodzsi tiltás kellene? 🛑🤔
Próbáltam elkerülni a kérdés offolását, de egye fene, közkívánatra elmesélem... 😅
1. Kiírtam ma 00:35-kor egy másik kérdést, aminek a címében 4 emojit használtam.
2. Ekkor elgondolkodtam, hogy vajon segít-e az olvasók figyelmének felkeltésében és a kérdés érzelmi kontextusának érzékeltetésében az emodzsi használat, ezért ki akartam írni egy másikat is: azt a kérdést, ami alatt most beszélgetünk az emodzsi használatról.
3. De nem írhattam ki. A jogosultsági szintem miatt 30 percet kellett várnom, úgyhogy elaludtam. Majd visszatértem és megírtam ezt a kérdést (04:17-kor).
4. Ezután (04:19-kor) elolvastam a 00:35-ös kérdésem hozzászólásait, és észrevettem hogy az ottani negyedik hozzászólásban kritika érkezett a kérdésben szereplő emojikra. Ezért az ottani kilencedik hozzászólásban megpróbáltam átterelni ide az elégedetlenkedőt, hogy ne ott offoljuk a témát az emodzsikkal, hanem itt beszéljük meg.
5. Át is jött ide az emodzsi ellenes válaszoló, de azt hitte, hogy kizárólag róla szól ez a kérdés, úgyhogy elkezdte ide beírni a másik kérdés időpontját stb.
6. Én nem akartam kioktatóan magyarázni neki, hogy már a másik kérdésnél elégedetlenkedő válasza **elolvasása** előtt kiírtam ezt a kérdést, úgyhogy ráhagytam a dolgot. Bízva abban is, hogy így talán offolás nélkül beszélgethetünk itt tovább a jelenlegi kérdésről.
7. De az Internet népének kíváncsisága mindennél erősebb, úgyhogy most elmeséltem ezt a rendkívül izgalmas történetet. 😄
+1 mielőtt megkérdezitek a másik kérdés címét... 😃 Tessék:
Hogyan kezelhető a hirtelen haragú ember? 🤬😡😠😤
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Ui.: Azt hiszem reménytelen kérés, de ha lehet, akkor ha valaki további szaftos részletekre kíváncsi (nincsen), akkor privátban érdeklődjön nálam és a "felperesnél", hogy a hozzászólásokkal visszakanyarodhassunk az aktuális kérdéshez. 😉
Súlyosan zavarják az oldal működését az emodzsik?
"Súlyosan zavarják " ez szükségtelen mártírkodó hatásvadászat, csak mert rád szóltak. Mivel kevesen használják ezért még nem annyira zavaró. De ha mindig mindenki ezzel rakná tele a kérdéseket, az zavaró lenne. Te is azért használod őket, mert ezzel felkelted a figyelmet és elvonod a többi kérdésről. Ez a többi kérdezővel szemben visszaélés, és erre nem az a megoldás, hogy akkor használják ők is és mindenki is, mert nem tilos.
Nem tudom hány éves vagy, legalább tizenéves voltál IWIW fénykorában. Akkor az volt a divat, hogy az ismerős lista elejére kerülj, mindenki más elé. Elkezdték az emberek azt játszani, hogy a nevük "A Kovács Misike" lett, mert az A-betűvel a többi elé lehetett kerülni. Majd jött a másik, hogy nehogy már, úgyhogy elnevezte magát "AAA Cica Mica" névre, mert a három A-betűt a rendszer még jobban besorolta. Úgyhogy mire a normális névsort elkezdődött, már volt előtte 5-10 ilyen kretén, aki elnyomta a többit. De ez sem volt elég, hiszen ha mindenkinek A-betűvel kezdődik a neve, akkor nem lesz tőle elég egyedi. Úgyhogy jöttek a speciális karakteres csillámpóniságok, mert a karakterlistában ezek is az A-betű elé kerültek. Mutatok néhány példát, mert el vannak mentve. Ilyen nevű ismerőseid lehettek: P..♥ ★☆♥Alexandra♥★☆, εϊз•●B... Adrienn●•εϊз, ღA ♥K... ♥ Kinguღ.
Ugye milyen jópofa? Kár, hogy nem lehet tőle látni normálisan a nevedet, hát még ha megspékelte leet speak-kel.
Az amit csinálsz az emoji spameléssel ugyanilyen. Először csak 1-2 van, majd 4, utána már szavak helyett is azt használsz, mert egyedi, színes és kreatív. Cserébe nem egyértelmű belőle mit akarsz és úgy kell dekódolni. És minél többen kezdik el ezt csinálni, annál zavaróbb lesz. A vége az ilyen emojipasta rák lesz:
Nem kell betiltani őket. Az emberek döntő többségének van intelligenciája ahhoz, hogy ott és akkor használja őket ahol helye van. Majd ha elkezdődik a visszaélésszerű túlhasználat, be fognak avatkozni.
Tehát az alábbi használati módot egy unintelligens, inkorrekt, dedós, zavaró jelenségnek tartod, de egyelőre nem szabályoznád, mert nem tömeges jelenség?
Ez egy érdekes kérdés! 🤔 Az emojik használata egyértelműen megosztó lehet, attól függően, hogy milyen kontextusban használják őket. Nézzük a helyzetet néhány szempontból:
Érvek az emojik mellett 👍
Érzelmek kifejezése: Segítenek érzelmeket, hangulatot közvetíteni, amit szöveggel nehezebb lehet megtenni. Például egy "😂" vagy "❤️" sokszor erőteljesebb üzenetet hordoz.
Rövidítés: Gyorsabban kommunikálhatók gondolatok, mint teljes mondatokkal.
Fiatalos és szórakoztató: Az emojik modern és lazább hangvételt kölcsönözhetnek egy beszélgetésnek.
Érvek az emojik ellen 👎
Zavaró lehet: Túlzott vagy rossz helyen való használatuk tényleg ronthatja az olvashatóságot és az oldal esztétikáját.
Komolytalanság érzete: Bizonyos platformokon (pl. szakmai fórumokon vagy komoly témákban) csökkentheti a hozzászólások hitelességét.
Technikai gondok: Egyes régi rendszerek vagy böngészők nem támogatják őket megfelelően, ami hibákhoz vezethet.
Tiltás helyett: szabályozás ⚖️
Nem biztos, hogy teljes tiltásra lenne szükség. Ehelyett érdemes lehet irányelveket bevezetni:
Maximális emoji-szám: Például hozzászólásonként max. 2-3 emoji legyen engedélyezett.
Korlátozás bizonyos típusokra: Csak bizonyos kategóriák legyenek használhatók (pl. érzelemkifejező emojik, de nem random tárgyak vagy zászlók).
Te mit gondolsz? Jobb lenne, ha szigorúbb szabályok lennének, vagy maradhatnak így, csak kulturáltabb használatot kellene ösztönözni? 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!