Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mások szerint is kezd kihalni...

Mások szerint is kezd kihalni az oldal?

Figyelt kérdés
Korábban nagyon sűrűn dobtak fel kérdéseket, míg manapság van, hogy egy kategóriában látom, hogy a legutolsó kérdést tegnap tették fel délután 4kor és azóta semmi új kérdés ott. Családi kapcs. kategória is elég csendes 2-3 óránként jön kérdés, gyerekvállalás is néha csendes pár órán át. Korábban szinte minden órában voltak új kérdések a főoldalon, manapság meg órákon át semmi. Miért lehet ez? Miért tűnik ennyire kihaltnak az oldal? Nyilván nem lógok egész nap de ha gyorsan átbújom a kategóriákat akkor látom mikor rakták fel a kérdéseket. Régen pl.sokáig éjszakánként is pörögtek a kategóriák, mostanság az egész oldal üres este. Másnak is feltűnt ez? Néha már unatkozok annyira nincs új kérdés. :(

szept. 23. 02:40
1 2 3 4 5
 31/47 anonim válasza:

“Az életben sem lehet elbújni mások elől“

Ez nem elbújás, de nem fogok leállni veszekedni a 8 általánosos Mancikával faluvégről, aki szerint adjam örökbe a gyereket, mert hétköznap nem főzök és egy anyának ez a dolga. Erre nekem az életemben nincs szükségem. Valamint, akik itt habzó szájjal verik a billentyűzetet, azok általában tele vannak komplexussal és a való életben a szemkontaktust is félnek felvenni másokkal, nemhogy ilyen stílusban, ekkora pofával beszélni.

szept. 29. 11:38
 32/47 anonim ***** válasza:

Meg ugye rakat troll is van az oldalon. Ezekkel a legnagyobb hiba leállni veszekedni, pont ebbe a játékba akar belerángati minden erejével. Vagy a szektások, legyen szó bármiről ami nem racionális csak vélemény vagy hit kérdése. Miért kéne ezekkel vitázni? Névtelenség meg jól van így, azt nem kell piszkálni. A következetes moderáció, na arra már inkább lenne szükség. Hiába lennének kint a nevek, idővel ugyanez lenne ha a többi körülmény nem változna.

A több accos lepontozás meg tipikusan nem egy ip címről történik. Mivel egy ip-ről nem lehet több pontozást leadni 1-1 válaszra, mármint úgy értem technikailag. Ez a része odáig ki van védve. De akik ezt csinálják, tipikusan megoldják ezt is, és kikerülik. Nem írom le hogyan, így is túl sokan vannak már.

szept. 29. 11:46
 33/47 TappancsMancs ***** válasza:

Szerintem ne menjünk vissza a felvetett problémához, ha már volt rá megoldás, mert tárgytalannak vehetjük. Szex és egészség kategóriában lekapcsolható lehet a nicknév. És több kategóriában lehetne választható a lekapcsolás és bizonyos kategóriákban nem lehetne lekapcsolni.

És amúgy a Facebook is listázza a lájkolásokat, tehát van rá jó példánk, hogy működik. Csak annyival kell kiegészíteni, hogy az azonos IP-ről érkezett válaszokat egymás alá helyezi kiemelt színnel és mellette megjelenik egy szövegbuborék. Például: Az oldal nem gyanúsít senkit. A közösség érdekében jelezzük, hogy a pirossal kiemelt lájkolások egy IP címről és egy számítógépről érkeztek.

szept. 29. 11:47
 34/47 TappancsMancs ***** válasza:
Amúgy meg erősen kétlem, hogy a gyakoriról bárkit is beazonosítanának az életben. Nagyon valószínűtlen eset. Nem is hiszem, hogy ilyennel foglalkozna bárki is.
szept. 29. 11:48
 35/47 TappancsMancs ***** válasza:
Ja és egy nicknévből szerintem nem lehet beazonosítani senkit biztosan.
szept. 29. 11:49
 36/47 anonim ***** válasza:
Ha kiírnám a nevemet, hamar közellenséggé válnék a politika és a párkapcsolatok rovatban, mert nem vagyok liberális, illetve nem hiszek a női felsőbbrendűségben. Ez azt vonná magával, hogy az oda írogatók más rovatokban is automatikusan lepontoznának a nevemet látva. Plusz a politikai véleményem hamarosan büntetendő lesz, talán még visszamenőleg is, és így egy fokkal talán nehezebb visszakeresni a hozzászólásaimat.
szept. 29. 11:51
 37/47 TappancsMancs ***** válasza:

A politikát illetően állami szinten (már ha erre utalsz) lekapcsolt nickel is vissza tudják keresni a válaszolót. Így ez valójában a közösség részéről téma és mégpedig itt az oldalon belül.

És maga a lepontozás azért nem annyira fontos! 😉 A hasznos tartalom legyen meg és az a jó mindenkinek. A lepontozásokat én nem is veszem annyira komolyan és erős lepontozásoknál is van, hogy zöldezem.

36/ A saját nyugalmad tényleg érthető indok. Azért erre is van megoldás. 😉

Több oldalon is súlyozott értékelés van, ami annyi, hogy a pozitív szavazatokat magasabbra helyezi az oldal. Másik, hogy lehet a negatív értékeléseket indokláshoz is kötni és lehetne látni, hogy az indok jogos, logikus, releváns-e egyáltalán vagy csak lepontozás.

Az is jó lenne, ha néhány kategóriában lehetne külön nincknevet választani. Például szex, egészség, politika és esetleg lehetne 5-re kiterjeszteni.

szept. 29. 12:33
 38/47 anonim ***** válasza:

"Az is jó lenne, ha néhány kategóriában lehetne külön nincknevet választani."

Ez is visszaélésre ad lehetőséget. Különböző kategóriákban másnak adod ki magad, és aszerint beszélgetsz akár ugyanazzal a taggal több különböző személy nevében.

Feleslegesen hergelitek bele magatokat egyre hevesebb vitatkozásba, mert úgysem lesz ebből megvalósítva semmi.

szept. 29. 12:38
 39/47 anonim ***** válasza:
63%

TappancsMancs, nem veszed te kicsit túlzottan komolyan ezt az oldalt?

Miért nem mindegy, hogy melyik választ ki írja. Ha elfogadod, elfogadod, ha nem tetszik, tovább lépsz.

De szerintem nem egészséges egy közösségi oldalt ilyen szinten komolyan venni.

Alapvetően nem közösséget keresni jönnek ide az emberek. Aki igen, az csak egy kisebb része. Általában csak kicsit lazulni jönnek az emberek. Ahhoz meg teljesen mindegy mit ki írt.

Feljön az ember, írogat kicsit, leereszt közben, aztán bezárja az oldalt és felejtve is van. Nem azon meditál normál esetben, hogy Tónika vagy Mariska már megint trollkodott öt kérdésnél is.

Vagy aki ezen meditál, annak valami lelki gondozásra van szüksége, érdemes vagy pszichológust, vagy a való életben társaságot keresnie magának.

szept. 29. 12:41
 40/47 TappancsMancs ***** válasza:

1. Nem érv még mindig a személyeskedés.

2. Megoldásokról lenne szó elvileg, tehát a megoldások felvetése helyes a kérdéskörben.

38/ "Ez is visszaélésre ad lehetőséget. Különböző kategóriákban másnak adod ki magad, és aszerint beszélgetsz akár ugyanazzal a taggal több különböző személy nevében."

- Ez arra lenne lehetőség, hogy két kategória dolgait ne azonosítsák be, mint a szex és más egyebeket. És arra bizony megoldás lenne elég tárgyilagosan. Hogy akkor más nicken beszélgetnek akár ugyanazzal a taggal? Igen és nem lehetne a sarkalatos politika szerint pontozni a cica-kutya témában. És ha már van nicknév, ami ugye nem valós név, akkor lehet még néhány belőle, persze korlátozott számban.

És amúgy a megoldások a lényeg és nem a végtelen problémázás mindenen!

Ebben mi a visszaélés ugyan:

"Ez is visszaélésre ad lehetőséget. Különböző kategóriákban másnak adod ki magad, és aszerint beszélgetsz akár ugyanazzal a taggal több különböző személy nevében."

Ez csak annyi, hogy kényesebb kategóriákat nick szerint elkülönít - hiszen erről volt szó, hogy a kategóriák egyike alapján pontoznak valakit egy másik kategóriában. Se egy nick nem visszaélés, se kettő nem az.

"TappancsMancs, nem veszed te kicsit túlzottan komolyan ezt az oldalt?"

- Miért is? Mert megoldásokat írni az baj? Erre és effélékre van az oldal elvileg.

- Ez egy olyan válasz, amit bárki és én is írhattam volna. Én amúgy nem vitatkozom. 😋 csak írom ami okés a kérdéskörben. De... Akkor tessék ideírom viszont mivel ugyanezt én is írhattam volna:

39-es, nem veszed te kicsit túlzottan komolyan ezt az oldalt?

"Miért nem mindegy, hogy melyik választ ki írja."

- Ezzel az előbbiekben már tisztázott és másoknak amúgy érthető problematikára kanyarodtunk vissza, vagyis (ismételve) arra, hogy a notórius lepontozó trollok felismerhetőek legyenek és ne elbújva a teljesen anonim névtelenségben pontozgassanak.

Lelki dolgok is fontosak és okés... de az oldal kérdések, problémák és válaszok, megoldások oldala - Következtetés: a megoldások írása helytálló és hasznos.

szept. 29. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!