Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ha fölteszek egy kérdést,...

Ha fölteszek egy kérdést, miért a "kérdésed kiírásra került" formulával nyugtázzák, ami rendkívül magyartalan. Miért nem azzal, hogy: "a kérdésed kiírtuk"?

Figyelt kérdés

2022. nov. 5. 08:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A kérdés kiírásra kerülésének tényállása megvalósulásra kerülést nyert.

Komolyra fordítva, valóban nem elegáns ez a terpeszkedő bürónyelv. Lehetne helyette: Kérdésedet kiírtuk; Kérdésedet megjelentettük; Kérdésedet feltöltöttük; stb.

2022. nov. 8. 11:19
 12/19 Cubina ***** válasza:
100%

„Többnyire fölösleges kérdésed megjelent az oldalon".

Egyébként én a helyesírást is ellenőrizném, és nem engednék kitenni értelmetlen, nyelvtanilag nulla kérdéseket. Sőt, a válaszokat is csak akkor engedném megjelenni, ha nincs bennük helyesírási hiba.

Csak mert ahogy elnézem, a társaság 99%-a nem tud se írni, se olvasni.

2022. nov. 17. 20:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
#12, ha a társaság 99%-a itthagyná az oldalt mert nem tud kérdezni/kommentelni, akkor le is lehetne húzni a redőnyt.
2022. nov. 17. 20:26
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

A helyesírási hibát bent hagynám, mert minősíti a kérdezőt/válaszolót. Viszont megjelölném.

DE, olvastam már olyan véleményt komoly újságban, és ezt itt is megerősítették, hogy a "megkérdem, hogy be e adhassák mán az inekciót" helyes, mert a beszélő így mondta. Ha ezt elfogadjuk, nincs helyesírási hiba. Bocs, javítok: nincsen hejjessírási híbba.

2022. nov. 17. 20:52
 15/19 anonim ***** válasza:
49%

#14, ha idézel, akkor pontosan idézel. Ha Arany János azt írja a Toldiban hogy "nézni is tereh" akkor te azt nem javítod ki teherre, mert szerinted úgy helyes.

Ha viszont te írsz egy kérdést, választ, akkor nem mondhatod, hoyg azért írtad ly nélkül a mient mert idézted a szomszéd Pistikét. Kivéve, ha tényleg idézed a szomaszéd Pistikét, és ennek jelentősége van. Ugye érted a különbséget?

2022. nov. 17. 20:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

#15 "ha idézel, akkor pontosan idézel: ..."nézni is tereh" ." Ezt Arany történetesen NEM a Toldiban írta, hanem a "Walesi bárdok"-ban.

Nem értem, hogy jön ide a pontos idézés. A hetilapot betűhíven idéztem.

2022. nov. 17. 21:27
 17/19 anonim ***** válasza:

"Ezt Arany történetesen NEM a Toldiban írta, hanem a "Walesi bárdok"-ban."

De bakker hogy ezt hogy sikerült összehoznom, még direkt rá is gugliztam, hogy biztos a Walesi bárdok és nem a Toldi, nehogy véletlenül fasságot írjak.

"Nem értem, hogy jön ide a pontos idézés. A hetilapot betűhíven idéztem."

Épp arra írtam. Ha Józsi bácsi azt mondja a riporternek hogy "be e adhassák mán" akkor azt úgy illik leírni, mert idézet és így adja vissza hitelesen a beszélő karakterét. Nem fogalmazhatja át a riporter a riportalany mondandóját (legalábbis az esetek egy jelentős részében).

2022. nov. 17. 21:35
 18/19 Cubina ***** válasza:
51%

Tényleg jó ötlet lenne megjelölni az értelmetlen, hibákkal teli kérdéseket és válaszokat. Mondjuk egy nagy piros ponttal a kérdés/hozzászólás ablak bal szélén, hogy mindenki lássa a szégyenét, a többi írástudatlan is. Lehet, hogy javasolni is fogom ezt a szerkesztőknek, és akkor rögtön láthatnám az óvodás szintű írásokat, amiknek az olvasását kihagyhatnám.

Igazából ez általános iskolai anyag, mindenkinek tudnia kellene írni, olvasni. Én is időnként elírok dolgokat, de csak véletlenül, és nem azért, mert ismerem a saját nyelvemet.

De bevállalnám ezért a piros pontot a kommentem mellé.

Meg kellett (tennem), fel kellett (vennem), le kellett (tiltanom), be kellett (vennem), be tudott (jönni), le tudott (feküdni), fel tudott (kelni):

KÜLÖN KELL ÍRNI!

Bementem, feltettem, letettem, betettem, megtettem, megnyugodtam, lefeküdtem, besz@rtam, beültem, leigáztam, felsóhajtottam, megettem, lenyeltem, feltettem, kinyitottam, kibújtam, bebújtam, megengedtem, letegeztem, lemagáztam, berúgtam, elindítottam, felhúztam, ledobtam, elejtettem, lefejeltem, befejeztem:

EGYBE KELL ÍRNI!

2022. nov. 18. 05:06
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem rossz gondolat, engem is zavar a nyelvi igénytelenség. A „%-al”-os reklámokért például felfüggesztett börtönt szabnék ki.

Egy ilyen oldalon persze kivitelezhetetlen lenne az elképzelés, nem lenne apparátus a tartalom ellenőrzésére. És hol húznánk meg a határt, ami felett rányomnánk a billogot az adott kérdésre vagy hozzászólásra? Mi lenne a vitarendezési fórum? Stb.

2022. nov. 20. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!