Privát üzenetre vissza(nem)írás, kinek mi a tapasztalata? Ez az oldal régebben is ilyen volt?
Van jópár általam figyelt témakör aminek kapcsán néha privát üzenetet írok 1-1 felhasználónak. Többnyire további kérdések az adott témakörhöz kapcsolódóan. Mindig köszönök, illedelmes és korrekt vagyok, a privát kérdéseim se perverzek hanem többnyire teljesen általánosnak vehetőek. Ha nem ír vissza vagy ha megszakad pár üzenet után a válaszolás, nem zaklatom és nem írok többet neki. Ennyit rólam röviden.
A tapasztalataim? Egyre inkább lesújtóak. Kb 10 esetből 3-4 aki visszaír, a maradék szó nélkül ignorálja az üzenetem. A 3-4ből pedig 2-3 olyan hogy erős szövegértelmezési gondjai lehetnek, öncélúan átugrik kérdéseket, tőmondatokban válaszol össze vissza, abszolút pongyolán fogalmazva és sokszor a kérdésem lényeget se kifejtően. Szóval kb 10ből 1 aki normálisnak mondható ilyen téren, jelenleg ezt látom.
A kérdésem a következő. Én csinálok valamit rosszúl, vagy mások is ugyanezt tapasztalták itt? Mi lehet az oka? Régen is ilyen volt az oldal, vagy csak a jelenkor teszi? Esetleg túl nagyok lennének az elvárásaim az emberek kapcsán? Bármi építő jellegű választ szívesen veszek.
Mindent komolyan kell venni, ami megérdemli.
Itt nem viccből segítünk a másiknak. Vannak tényleg komoly problémák is, de mindenki megérdemel egy normális bánásmódot egyébként is.
Kérdező, rossz kategóriában tetted fel a kérdést, a legtöbb ide válaszoló ember alapból antiszociális beállítottságú, szóval nincs min csodálkozni.
Egyébként sok olyan témakör van az oldalon ahol jó hasznát lehet venni a privát üzenet váltásnak.
Ha állítólag semmi haszna nincs annak, hogy lehet privát üzenetet küldeni vagy éppen értékelni a válaszokat akkor minek tarja fent ezeket a funkciókat az oldal több mint másfél évtizede?
A lepontozásokról meg annyit, az utóbbi időben valamiért ciki lett "névtelenül" felvállani ha valakit tényleg zavar.
Azért valljuk be, senki nem azért jár ide fel hogy a szabadidejét arra bässza el, hogy az értelmes opcionálisan kutatómunkával járó válaszát semmibe vegyék azért, mert a lepontozó trollok szétcseszik azt.
Mert igen, vannak olyan laikus kérdezők akik a pontozás alapján ítélnek. És vannak olyan kérdések ahol nem a szubjektív vélemény nyilvánításból állnak a válaszok, hanem technikai, műszaki, szakmai emberek válaszát várják a kérdésfeltevők.
A szándékos lepontozás a hasznos válaszokra egy létező jelenség, ami folyamatosan rontja az oldal színvonalát, megítélését, (véleményem szerint ezért is esik az oldal látogatottsága drasztikusan az elmúlt években).
Nyilván ezt azok érzékelik akik nem azokban a kategóriákban tevékenykednek ahol napi 1-2 kérdést tesznek fel.
#31: szerintem az normális bánásmód, ha a kérdés alatt válaszolunk neki a nyilvánosan feltett kérdésére.
Az a nem normális, ha valaki kiír egy kérdést, majd rádmászik priviben, és az intimszférádban akar tolakodni.
#34 senki nem mászik rád privátban, sem az intimszférádra, sem a fejed tetejére, sem a tyúkszemedre, 3 kattintás alatt olvasás nélkül lehet tiltani az illetőt és törölni az üzenetét.
Az a nem normális amit itt egyesek leművelnek, eljátsszák a hattyúk mártír halálát mert valaki fél évente egyszer rájuk mer írni privátban, mintha valami rossz délamerikai szappanopera lenne komolyan...
35: akkor neked magasabb az ingerküszöböd.
Szívesen segítek, és ha olyan a téma, OK, magánban is megválaszolok valamit. De az már tényleg nem megy, hogy utána még a leleteimet is el akarja kérni, meg egyéb szenzitív adatot....
33-as, emlékeim szerint a kérdést az emberek témakörben tettem fel, azon belül is az emberi tulajdonságokban. Szerintem azóta át lett helyezve ide, de valószínű jobb helyen van itt, megbízok az itteni adminok értékítéletében és tudásában.
Egyébként szinte mindennel egyetértek amit mondtál, részemről ment a zöld kéz. Sajnálom hogy ennyien lepontoztak, de ez valahol pontosan azt igazolja amiről beszélsz, sokan nem a valóságtartalmat és racionalitást, logikus érvelést nézik hanem hogy mennyire szimpatikus nekik 1-1 vélemény, teljesen hibásan érzelmileg közelítik meg. Főleg ha megérintve érzik benne a saját hibáikat, már repül is a mínusz, de úgy láttam néha elég 1-1 rosszúl megválasztott szó is.
És hát igen ahogy többen is mondták ide nem a pontgyűjtésért kell járni ezt aláírom, igazatok lehet ebben. De azt sem ártana meglátni hogy ez a fajta lepontozás mit is okoz. Pl adott egy ártatlan kérdés kinek mi a kedvenc színe, valaki beírja hogy zöld, és ha épp az az aktuális divat hogy a zöld idén az rondának számít, akkor a többség ezt le fogja pontozni, pusztán a csordaszellem miatt. Pedig őszinte és hasznos válasz, csak eltér az aktuális tömegizléstől, és mégis ez történik. Nyilván a sokadik ilyen után az adott személyek nem fognak örülni ennek, és inkább nem válaszolnak az ilyen jellegű kérdésekre. Az eredmény pedig hogy méginkább unalmas átlagos sablonválaszok születnek ezáltal. Nem tartom szerencsés folyamatnak.
38: most pontosan leírtad, miért nincs SEMMI ÉRTELME a pontozásnak.
ezért nem értjük sokan, hogy miért nem veszik ki.
Nekem gyanús, hogy ezt a kérdést is te írtad, tisztelt, kérdező: https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__1162402..
De ha nem, akkor ugyanolyan gyakorin élő, mint te vagy. Ha nem te vagy, akkor őt keresd üzenettel; egy életen át elfoglalhatjátok egymást.
Ha te voltál, akkor nem marad más hátra, mint írni sok kérdést és hozzá sok kérdezői kommentet. Amíg rád nem ununk, és akkor marad a monomániázás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!