Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Szerintetek a GYIK moderátorok...

Szerintetek a GYIK moderátorok szoktak írni a GYIK-ra és ha igen, szoktak törölni olyan szabályokat nem szegő kérdéseket amelyek nekik nem tetszenek mindenféle indoklás nélkül?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 26. 22:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%

"Moderátornak lenni itt egy állás, munka."

Sajnos ez az, ami nem biztos.

Nem kaptunk választ olyan kérdésekre, hogy az itteni moderátorok vajon alkalmazottak-e, vagy kapnak egyáltalán fizetést?

Néhány jelből úgy látszik, hogy nem, vagy pedig nem jellemző.

Innen kezdve pedig bukik, amit írtál.

2020. ápr. 27. 12:52
 12/16 anonim ***** válasza:
79%

Na bontsuk szét a kérdést:

"Szerintetek a GYIK moderátorok szoktak írni a GYIK-ra"

Szerintem igen (ha nem is mind), mégpedig civil fiókból, hiszen azt bárki létrehozhat. Ha pedig már hivatalból van dolga az oldallal, esetleg átnézi, hogy segíthet-e valakinek olya témákban amihez ért. Ez így logikus, nem?

Tavaly amúgy volt itt egy válaszoló, kérdést nem láttam tőle, választ sokat, akire rá mernék esküdni - a válaszai minősége alapján - hogy moderátor.

"szoktak törölni olyan szabályokat nem szegő kérdéseket amelyek nekik nem tetszenek mindenféle indoklás nélkül?"

Azt azért nem hiszem, bár nem is tudom, tény, hogy a moderálás is valahol szubjektív. Olyat elképzelhetőnek tartok, hogy szabályszegő kérdést meglát és - bár még épp nem jelentették - törli, de csak azért töröljön kérdést, mert neki személyesen nem tetszik, hát...nem volna fair, az biztos. Főleg a szlogen jegyében, mely szerint "amit máshol nem mertél, itt megkérdezheted!"

2020. ápr. 27. 16:36
 13/16 A kérdező kommentje:

12

Igen de néhány kérdésem hamis indokkal törölve lett amit nem is magyaráztak meg, egyszerűen ignoráltak.

Ez azért egy felettébb gyanús eset nem?

2020. ápr. 27. 16:39
 14/16 2*Sü ***** válasza:
74%

> Nem kaptunk választ olyan kérdésekre, hogy az itteni moderátorok vajon alkalmazottak-e, vagy kapnak egyáltalán fizetést?

Egyrészt ez nem egy házi „Májnkráft szerver”, és nem „Pistike vebszájt-tya”. Egy több mint 10 éves múlttal rendelkező cég tartja fent ez az oldalt, meg még egy tucat másikat. A moderálást jogszabályok is előírják. Egy cég meg nem végeztethet el ilyen jellegű munkát Pistikékkel, pláne nem valamiféle juttatásért, erre bizony kell egy vagy több olyan alkalmazott vagy vállalkozó, akinek a munkakörébe beletartozik ez is.

Másrészt a cégnek volt is álláshirdetése a weboldalán, ahol pont moderátort kerestek. Lásd: [link]

~ ~ ~

Én összességében azért sem tartom jelentősnek a jelenséget, mert ha a moderátornak még marad is kedve ahhoz, hogy egy-két kérdésre válaszoljon, de az oldalon naponta kiírnak kb. 2000 kérdést, meg megírnak 13 100 választ – a főoldalról vett statisztika, ami reálisnak tűnik –, így ha van is ámokfutó moderátor, akkor is a felhasználók túlnyomó többsége aligha találkozik vele. Ennek tükrében nagyon kicsinek vélem az esélyét, hogy abból a pár felhasználóból 3-4 is összetalálkozott ezen kérdés alatt.

Illetve magam sokféle – de jellemzően kisebb látogatójú – felületen végeztem moderátori tevékenységet, és jól meghatározott elvek és szabályok mentén tettem ezt, a lehető legkövetkezetesebben, mégis a moderált személyek igen nagy része tekintette a moderálást indokolatlannak és puszta személyes okot, vagy hatalmi fölényt látott ott, ahol egyszerűen tényleg csak a leírt szabályzatnak – és nem mellesleg a kulturált kommunikációnak – a teljesen nyilvánvaló megsértése állt. Hányszor kaptam meg, hogy visszaélek a hatalmammal, meg pikkelek rá, holott pusztán azért töröltem egy megnyilvánulását, mert konkrétan nekiment egy másik felhasználónak, hogy megkeresi és agyonveri.

Az esetek többségében a személyes ellentét, meg a hatalommal való visszaélés tapasztalataim szerint nem valós, jellemzően vagy a szabályok nem ismeréséből, vagy a szabályok szellemiségének meg nem értéséből, vagy el nem fogadásából, esetleg még valamilyen félreértésből fakadó illúzió.

~ ~ ~

> Igen de néhány kérdésem hamis indokkal törölve lett amit nem is magyaráztak meg, egyszerűen ignoráltak.

Csak a példa kedvéért kíváncsi lennék, hogy mik voltak konkrétan ezek a kérdések. Hátha abból jobban látjuk a helyzetet.

2020. ápr. 28. 00:09
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
El tudom képzelni.
2020. okt. 7. 19:02
 16/16 anonim ***** válasza:

Szintén gyakoris ismerősöm járt már így többször is. Egyik eset, hogy egy teljesen szabályos kérdést kiírt, majd kapta a bordó betűs szöveget, hogy a a kérdés vagy egy ráérkező válasz miatt törölték. És azonnal rájött, hogy más törlésnél nem írták, hogy egy válasz miatt, szóval elég valószínű, hogy a válasz miatt szívott 6 órát.

De volt, hogy ő maga kérte a törlést, de így is kapott 6 óra letöltendőt.

2022. máj. 25. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!