Nem lenne jobb, ha a "terhesség" kategóriát "várandósság"-nak hívnák?
Ez ÁLDOTT ÁLLAPOT volt regen.
Ma mar ez az allapot inkabb terhes mint aldott.
A jelenkor embere csak az elmúlt száz év általában kikímélt állapotairól tud beszélni, látja a világot. Talán meg kellene kérdeznünk a délkelet-ázsiai rizsföldeken dolgozó hölgyeket, hogy teher-e a szó eredeti értelmében a terhesség számukra. Akármennyi szépsége van, mégis igénybe veszi az anya szervezetét, akkor is, ha éppen emiatt kezdenek el olyan hormonok is termelődni az anya szervezetében, mint pl. amelyek csökkentik a szívinfarktus bekövetkeztét.
Nem bírálata volt az áldott állapotnak és a többi elnevezésnek, csak az emberiség egészét nézve a földön kell talán maradnunk.
Már-ki
4
Az ázsiai hölgyeket kérdezze az ázsiai kérdezőoldal. Mit érdekel az minket, azt se tudjuk ők maguk hogyan hívják a születés előtti 9 hónapot. Nem is rizsevők vagyunk, hanem kenyér-krumpli-ilyesmi.
Nem is értem, hogy jönnek ide.
A várandósság semleges szó, se nem terhes -ami negatív-, se nem áldott -ami pozitív-, szerintem azért lenne kifejezőbb.
Oké, viszont nem egy kategória van. A többire még rosszabb rákényszeríteni a semlegességet, legfeljebb körülírhatók:
"Teherbeesés
Teherbeesési problémák
Terhesgondozás
Terhesség
Terhesség megszakítása"
Bármire cseréled, csak rosszabb lesz. A terhességet használják az emberek, nem kell mindenre a PC-t rákényszeríteni.
6
Én nem tudom, de nem is kéne a terhesség szóba beleragadni. Akár a felsoroltak mindegyike mehetne más-más szóval.
Szerintem ennek semmi köze a pc-hez, csak a korrekt-az igaz kifejezéshez, a jelen szó kifejezetten negatív tartalma helyett.
De lehetne más is, ami nem negatív, mint az "állapotos", azt viszont semmitmondónak érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!