Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » 19 évesen hozhatok saját...

19 évesen hozhatok saját döntéseket?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok és el szeretnék költözni otthonról külföldre. Eddig oké, minden megvan, helyem is lenne, de a szüleim ellenzik. Szerintük túl korai elköltözni, de én nagyon el szeretnék. Apámmal nem jövök ki jól, vele nem lehet normálisan megbeszélni a dolgokat, mert rögtön kiakad és ordibálni kezd. Anya meg azt csinálja, amit apa mond neki. Eddig engedte, hogy menjek, de most hirtelen meggondolta magát. Kivagyok idegileg... Saját életet szeretnék kezdeni. Szerintem oda megyek ahova én akarok, vagy tévedek? Egyszerűen csak le kéne lépnem? Az sajnos nehéz lesz, mert mindent megtesznek, hogy megakadályozzák.
2019. jún. 6. 22:57
 1/3 2*Sü ***** válasza:

Elmúltál 18 éves, tehát felnőtt – jogi megfogalmazásban cselekvőképes – vagy. Oda költözöl ahova akarsz, úgy élsz, ahogy akarsz. Persze nyilván az érem másik oldala, hogy senki nem felelős érted, senkinek nem kötelessége eltartani, anyagilag segíteni, befogadni téged.

Tehát jogilag igen, oda mész, ahova akarsz, és ebben jogi értelemben nem gátolhat meg senki. Viszont ezt illene tudni. Az, hogy ez számodra nem tudott dolog, hogy ezt a kérdést fel kellett tenned, az arra enged következtetni, hogy a világról megszerzett ismereteid meglehetősen hiányosak. Ha édesanyád is így ismer, nem csoda, hogy túl korainak tartja a „kirepülésedet”. De valahogy el kell kezdeni. Nyilván szerencsésebb lenne ezt itthon mondjuk egy albérletben, a saját keresetedből megélve elkezdeni, amíg a szülői ház biztonságos közelségben van, de nyilván neked kell felmérned, mérlegelned azt, hogy erre van-e lehetőség.

Ha külföldre mész, akkor mindenképpen legyen B terved az esetleges hazajutásra, arra, hogy mi van, ha egy hónap után a munkaadód azt mondja, hogy viszontlátásra.

Édesanyáddal meg ülj le beszélgetni, és győzd meg arról, hogy érett vagy és képes vagy felvállalni a döntésed esetleges negatív következményeit. Lehetőleg úgy költözz el, hogy közben megmarad a kapcsolat a szüleiddel, vagy legalább édesanyáddal, mert nagyon könnyen meglehet, hogy még a segítségére fogsz szorulni.

> Az sajnos nehéz lesz, mert mindent megtesznek, hogy megakadályozzák.

Mégis hogy?

2019. jún. 7. 01:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Már a kérdést sem értem. CSAK saját döntéseket hozhatsz. Pláne 19 évesen.
2019. jún. 7. 06:46
 3/3 anonim ***** válasza:

18 éves korod után azt csinálsz amit akarsz. Szerintem ha komolyan gondolod és tényleg nem benned van a hiba akkor fixálj le egy melót és menj ki. Ha kell titokban. Aztán megírod, vagy hívsz. Vagy hagysz egy levelet amiben megírod hogy ez nem ellenük van, viszont elvártad volna hogy támogassanak. Majd jössz az ünnepekre. Aztán pár nap után felhívod őket hogy mi hogy sikerült.

Mindezek ellenére én nem gondolom hogy a legtöbb mai lány csak úgy nekivághatna a nagyvilágnak. Az emberek később érnek és soknak a tapasztalata és a gondolkodása nem elegendő hogy kivédje az ellene irányuló támadásokat, legyen az akár egy kizsákmányoló munkáltató vagy emberkereskedő bűnöző.

19 éves lány egyedül mindenféle támogatói háttér nélkül... Pont az ilyenekre vadásznak Európa söpredékei. Megerőszakolnak, összevernek, telenyomnak narkóval és finom kis testeden degeszre keresik magukat valami külföldi bordélyban...

Szóval én támogatnám az önrendelkezésem de jobban féltenélek.

2019. jún. 7. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!