Miért nem szabad saját döntéseket hoznom?
Hívtak régebben vagy hívnak bulikba. Nem mentem el, mert tudom nem érezném jól magam ott. Mi az oka ennek? Abszolút megvetem a hedonista életmódot ez az egyik, másrészt utálom a gépi őrületet, a diszkót és a modern zenéket. Hogy ezáltal kevesebb emberhez kerülök majd közel. Nem baj, mert a lényeg, hogy a saját valóságomat meg tudjam élni. Mégis sokan valamibe belekényszerítenek. Az rendben van, hogy valamilyenfajta konformitás szükséges ha egy társadalom tagja akarsz lenni. De miért vagyok én köteles a mások által felállított elvárásoknak megfelelni? Menjek el bulizni és igyak? Nem, mivel jobban szeretek időnként elmerülni egy könyv társaságában vagy nézni a csillagokat, romantikázni. Hogy ez ma nem menő? Fütyülök rá. Ehhez képest állandóan erőszakoskodnak és próbálnak meggyőzni dolgokról, amelyekkel nagyon nem tudok azonosulni. Lementem ugyan néha kocsmákba évfolyamtársakkal, de sosem éreztem jól magam. Semmi közös téma nem volt és undorodtam attól, amit mellettem csinálnak. A dohányzásról nem is beszélve. Egy koncerten ugyanez nem zavar, mivel látom a szép embereket magam körül és ki tudok szakadni, el tudok vonatkoztatni. Az már más kérdés, hogy leülök-e velük beszélgetni.
Ez megint nem azt jelenti, hogy emberekkel ne beszélgetnék szívesen amennyiben nem kényszerítik rám az akaratukat. Amennyiben igen onnantól kezdve számomra azok nem barátok. Nincs barátság, nincs szerelem ha minden kényszer,
Furcsa azért, hogy marginalizálódik az a valaki vagy nem felel meg a társadalom normáinak, aki totál antialkoholista és nem jár el bulizni. Ki által van ez megszabva? Ha viszont tényleg megvan akkor fel kell venni a nyúlcipőt és iszkolni.
Egyszerűen nem az én hibám, de valóban nem bírom az ilyen dolgokat és azt sem igazán tudom megérteni, aki ezek nélkül nem érzi jól magát.
Szabad, de akkor saját magad áldozata leszel.
Szeparálódsz a hozzád hasonló koruaktól és elveszted a társadalmi tőkédet, ami nagyon sokat jelenthez, ha helyezkedni szeretnél az életben.
Megélheted a valóságodat, de akkor keresd a hozzád hasonló gondolkodásúak társaságát, jógacsoportok, spirituálisak vagy egyébd társaságok tagjait akikkel egy hullámhosszon vagy, igy nem fogsz konfrontálódni.
Valószínűleg te már másképpen letisztultabban látod a világot, és ez zavarhatja azon emberek körét, hogy "más" vagy akikről irtál. Vagy arra a néhány órára kikapcsolod magad és beleolvadsz a társaságba, vagy nagyon messze elkerülőd ezeket az embereket.
Ez úgyanigy lesz majd a munkahelyen is úgyhogy készülj fel ez itt a 'való világ' és sajnos ilyen emberek élnek 98%-ban. Ilyen emberek élnek mindenütt, javaslom látogass el Indiába :-) részvétem
Igen. Ezek után én is attól tartok kellene keresnem valami csoportot, ami hasonló értékrendet vall. Valóban volt olyan, hogy lementem emberekkel és próbáltam kikapcsolni magam. Mit eredményezett ez utána? Saját magam megtagadását és azt, hogy éjjel nem aludtam. Nem beszélgettünk szinte semmiről vagy ha igen körülbelül 10 perc alatt felment bennem a pumpa. Nem mellesleg általában az ember azért iszik, hogy ellazuljon, napi stresszoldás. Ha valaki csak így tud boldog lenni, azt tudom sajnálni.
Még egy dolog. Mi az, hogy helyezkedés? Nekem elég annyi pénz, amiből ki tudom fizetni a számlákat. Ehhez egyelőre nem kell helyezkedés. Túl ambiciózus sem vagyok, úgyhogy ez nem lehet akadály.
98%????
inkább 60%
inni azért szoktak hogy elfogadják öket vagy vagányság de van kivétel is lehet barátokkal is inni (akivel nincs közös téma az nem nevezném barátnak)
ha nem akkarsz ne menyj bulizni .
hogy tunak téged ráeröszakolni hogy menyj buliba ?
megvernek?
Nem egészen így értettem. Nem ráerőszakolás. Csupán annyi, hogy próbálnak meggyőzni ne legyek szélsőséges. Barátnőm egyszer ugyan rávett, hogy valami bort kólával keverve igyak meg, de körülbelül még így is kínszenvedés volt.
Egyébként nem is annyira buliról van szó, mert járok én rock, blues, jazz, folklore, musical koncertekre, még színházba is. De a popőrület és a dübörgés az számomra katasztrofális.
akkor azokkal menyj szórakozni akik szintén ilyen koncertekre járnak
és a saját ügyed be mindig te dönts.
A válaszok Fromm könyveiben vannak, pont ezeket a kérdéseket feszegeti.
Ezen kívül olvasd el Thoreau: Valden c. könyvét.
Ha tetszettek, írj egy privátot. :)
"Saját magam megtagadását és azt, hogy éjjel nem aludtam."
Egy kicsit túlliheged. Szerintem benned legalább annyi probléma van (mélyen eltemetve), mint bennük.
"Nem mellesleg általában az ember azért iszik, hogy ellazuljon, napi stresszoldás. Ha valaki csak így tud boldog lenni, azt tudom sajnálni."
Aki meg annyira képtelen hétköznapi szituációkban lenni, mint te, az szintén sajnálatra méltó.
"De a popőrület és a dübörgés az számomra katasztrofális."
Cseréld le a társaságot.
srapnel- repesz
te pedig minősítesz, /sajnálatra méltó/ lekicsinylő hozzászólás, nem építő jellegű
felháborodsz, ha valaki a hozzászólásodhoz hozzá ir, de te sem vagy más.
Sokunknak tanulnivalója van még, semmilyen felsőbbrendűség nem állja meg itt a helyét általánosságban irom mindenkinek.
Aki itt másokban észre veszi és zavarja, annak nagyon sok teendője van még önmagával.
"Aki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ."
Köszönöm a hozzászólásokat. Azt hiszem felsőbbrendűnek soha nem éreztem magam és nem is tenném bele magam ebbe a kategóriába miután valóban nem létezik. Nem vagyok jobb mint más, több, rosszabb lehet. Ha mindenképpen öndefiniálást kellene végeznem akkor azt mondanám, hogy más vagyok, voltam mindig, mint a többiek. Ez csak egy kijelentés, én észlelés. Miért lenne attól több valaki, ha nem fogyaszt alkoholt vagy nincs semmilyen káros szenvedélye? Dehogy több, jobb. Nincs ilyen. Nehezebb elfogadás van. Látod ma a fiatalokat bandákba tömörülve ahogy mennek az utcán és fellármázzák az egész várost, lázadnak. Ez egyrészről érthető, hiszen minden korban jelen volt. De ennyire markánsan? Ma ez hatványozottan van jelen a társadalomban. Hogy érthető-e? Természetesen igen, hiszen még a felnőttek sem tudnak ezzel a világgal mit kezdeni, amiben élünk.
Viszont nem igazán tudok mit kezdeni azzal, ahogyan a mai fiatalok, miközben nincs ilyen kategória, mert nem könnyen körülhatárolható területről beszélünk. Mégis a legtöbb azáltal akar besimulni, hogy szerepmintákat, öltözködési stílust követ. Miközben pont az önmagán való dolgozáson kellene fáradoznia, kiemelni magát abból, amiben van. Így nem lehetünk önmagunk, ha divatdiktátorok vannak és a csorda szellem él bennünk. Egyszerű pszichológia ha a mások útját követjük valamit kimetszünk a személyiségünkből. Többen pont azáltal próbálnak felsőbbrendű emberekké válni, hogy elhangzanak tőlük a meg akarom váltani a világot mondat. Miközben próbálnak konformistává válni ez egy nonkonformizmust is előidéz, mivel tudják, hogy nem jó az az út, amin járnak, de a társadalom kelepcéjébe kerültek és megpróbálnak simulékonnyá válni.
"te pedig minősítesz, /sajnálatra méltó/ lekicsinylő hozzászólás, nem építő jellegű"
vö.:
"felháborodsz, ha valaki a hozzászólásodhoz hozzá ir, de te sem vagy más"
Kérlek mutass rá, hol olvasható ki a hozzászólásaimhoz hozzáírtakon való felháborodás! Mert ez így nem hozzászólás.
"srapnel- repesz"
Ez meg különösen stílustalan. Nem zavar és nem háborodom föl, csak tényként közlöm veled.
Minősíteni pedig pont úgy jogom van, mint bárki másnak, még pedig azért, mert képes vagyok kommunikációra. Ez van. Teljesen fölöslegesen játszod a véleményrendőrt, releváns hozzászólásnak szántam azt, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!