Milyen módszerekkel tudnék lefogyni? Este 6 után nincs evés és a rendes táplálkozáson kívül. Jártam kondiba akkor fogytam is, csak kifogytam mert havi 8ezer az sok. Itthoni gyakorlatok esetleg futás biciklizés, miből mennyit és hogyan?
Az este 6 után nincs evés hülyeség (a köztudatból kikopni nem képes ostoba szemlélet) és káros is ha közben éhes vagy és szándékosan nem eszel. A koplalás szintén visszaüt, mert a szervezet raktározni fog (= hízás) ha ismét elkezdesz normális mennyiségben enni.
A testmozgás és kalóriadeficit lenne a helyes út, de ahhoz normálisan kell enni. A fogyókúra témában itt az oldalon tömve vannak válaszokkal az ilyen kérdések.
A fogyásnak egy nagyon egyszerű megoldása van: több munkát kell végezned, mint amennyi energiát magadhoz veszel. Ennek két oldala van, lehet csökkenteni a bevitt energiamennyiséget, meg lehet növelni a mozgást, munkát is. Pusztán az egyik valószínű nem elegendő, a fogyásnál bár érdemes figyelni a bevitt energiára, de alapvetően meghatározóbb a mozgás. Hogy ez milyen formában történik, annak maximum hatásfokban – időráfordításban – van jelentősége, lehet az konditerem, futás, biciklizés, tánc, vagy téglahordás is.
Az, hogy mikor eszel, az lényegtelen. A bevitt energia reggel is, meg esete is ugyanannyi. Az este nem evésnek maximum annyi jelentősége van, hogy az éhségérzeted fog tőle picit változni, nyilván ez a este 6 előtt bevitt energia mennyiségére van inkább hatással. De hogy mikor eszel, az életmódtól is függ nyilván. De hogy mikor eszel, annak önmagában nincs jelentősége, a kulcs így is, úgy is a bevitt és a leadott energia különbségében van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!