Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » -- CHEMTRAILS -- egyre brutáli...

-- CHEMTRAILS -- egyre brutálisabban látszik. Mi a valódi cél?

Figyelt kérdés
Ma vagy 15durva felhővé alakult csíkot számoltam meg...

2018. nov. 7. 15:35
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

22

Köszönjük magvas ködödsítését. séta neked is...

2018. nov. 7. 19:49
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
Azt a túl feszített wc pumpáját. Te így szeretsz sétálni? :D
2018. nov. 7. 19:51
 23/48 2*Sü ***** válasza:
100%

> Úgy gondolom, hogy aki a világ sorsát befolyásoló permeteszéről

Nem-nem. A világ sorsát *szerinted* befolyásoló *szerinted létező* permetezésről van szó. Épp eleget láttam és olvastam a témában, hogy előre borítékoljam, hogy elvesztegetnék újabb másfél órát. Helyette beszélgessünk az általad szavakkal leírt gondolatokról, ahogy azt mondjuk egy internettől távol eső réten tennénk, ha személyesen vitáznánk. Erre vállalkozok.

Neked ez a konteó az, ami meghatározó. Számomra meg egy az ezernyi közül: UFO-k, gabonakörök, nem volt holdraszállás, HAARP, gyíkemberek, sumér-magyar rokonság, hun-magyar rokonság, bőr alá ültetett chip-ek, rádióhullámokkal való agyprogramozás, Xenu, Nibiru, szeptember 11., szabadkőműves összeesküvés, illuminati, cionista összeesküvés, náci holdbázis, vámpírok, Kennedy gyilkosság, Philadelphia-kísérlet, 51-es körzet, lapos föld, üreges föld, Bermuda háromszög, mobillal hallgatnak le minket, nincs globális felmelegedés, víz fluorozás, Elvis él, Hitler él, a Facebook-ot az FBI üzemelteti…

Sorolhatnám reggelig. Mindegyik hívője szerint ez a legfontosabb, a világ sorsát meghatározó dolog, de ha mindre szánnék másfél órát, nyugdíjas lennék, mire végeznék.

> bemásol ilyen meg olyan propaganda anyagokat

Én leírtam, amit gondoltam. De ha bemásoltam, akkor nyilván meg tudod találni, hogy honnan másoltam be. Várj! Segítek! Rákeresünk a Google-ben egy mondatomra, hogy van-e találat:

[link]

Nulla találat. (Részleges egyezéssel is csak kettő.) Akkor honnan másoltam be? Bemásolni te másoltál be egy videót. Nem leírtad a gondolataidat, hanem bemásoltad azt, hogy !mások! mit mondtak, !mások! beszéltek, !mások! írtak a dologról. Vagy legalábbis ahogy elnéztem, a videóban nem te beszélsz. Én meg nem velük, hanem veled folytatok párbeszédet. Illetve folytatnék, csak nem reflektáltál egyetlen általam leírt gondolatra sem még. Idézhetsz tőlük persze, kiragadhatsz konkrét részleteket, csak ésszerű tartalmi keretek között, különben a fene sem fogja megnézni.

> Nyilván azért kerüli a film megtekintését, mert arra nincs előre legyártott anyaga.

Nincs. De eddig sem volt semmiről legyártott anyagom. Sőt biztosra veszem, hogy vannak olyan dolgok a videóban, amire – tudás, információ hiányában – nem tudok megfelelni. Mert nem vagyok mindentudó. Azért az is sajátos, hogy számodra elképzelhetetlen, hogy valakinek önállóan, a saját ismeretei alapján legyen gondolata, aki az adott témában olyan véleményt ír le, ami nem vág össze a te véleményeddel, az csakis és kizárólag megfizetett ember lehet, az összeesküvés része. Huhh… Akkor rohadt sokan vannak benne az összeesküvésben.

De tudod mit? Tegyük fel csak egy pillanatra, hogy mi van, ha én be vagyok avatva ebbe az állítólagos összeesküvésbe. Akkor nyilván vannak ennek bizonyítékai, jelei, következményei. Vajon nem lenne a részemről teljesen logikus, hogy ilyen megcáfolhatatlan bizonyítékokat – persze névtelenül – nagyon jó pénzért eladjak az egyik tévének, rádiónak, újságnak, portálnak? Nem járnék vele jól? Két helyről is jönne a pénz. Vagy a világ összes tévéje, rádiója, újságja, internetes portálja, annak minden dolgozója ugyanúgy le van fizetve? Mégis mennyibe kerül ez az egész összeesküvés, és mi az a haszon, amihez képest megéri ennyi pénzt, ennyi fáradtságot beleölni? Nyilván akinek annyi pénze van, hogy ennyi embert megfizessen, annak elég pénze van ahhoz, hogy magasról tegyen a világra és Hawaii-on koktélozzon jó csajok társaságában élete végéig.

2018. nov. 7. 19:58
 24/48 A kérdező kommentje:

2*Sü

Ennyi karaktert elvesztegetni egy ilyen fajsúlytalan firkálásra? Nem semmi...

2018. nov. 7. 20:03
 25/48 anonim ***** válasza:
Kérdező. Gumikesztyű van? Wc pumpa
2018. nov. 7. 20:04
 26/48 A kérdező kommentje:

Szívesen vettem volna ha valaki értelmes kritikát mond a dokumentumfilmről,de sajnos ez nem valósult meg.

Csak buta és iskolázatlan bértollnokok jelentek meg.

Pedig én észrevettem egy nagyon súlyos hazugságot a filmben.

2018. nov. 7. 20:29
 27/48 2*Sü ***** válasza:
100%

> Szívesen vettem volna ha valaki értelmes kritikát mond a dokumentumfilmről,de sajnos ez nem valósult meg.

Mint ahogy alátámasztása sem történt meg részedről.

De a kedvedért megnéztem az első 6-7 percet. Tényleg elvesztegetett idő volt: „azt mondják”, „az emberek szerint”, „azt gondolom”, „hiszik”, „valószínűségéről”, „széles körben elfogadott elmélet”, „az emberek állítják”, „tudomásunk nélkül”, nincs személyes rálátásom”, „sosem tudhatod”, „erre hivatkoznak”, „azt állítják”, „mindig egy kicsit szkeptikus vagyok”, „nem tűnik képesnek”, „hiszik vagy sem”, „kétségkívül”, „valami történik”. „kár találgatni, mi igaz, mi nem. De úgy néz ki”, „látszólagos”, „én azt hiszem”…

Az egész első öt percet össze lehet foglalni egyetlen mondatban: „Vannak, akik úgy hiszik, hogy az égen látott csíkok kondenzcsíkok, vannak, akik meg úgy hiszik, hogy valami szándékosan szórnak a levegőből.” Mert más nem derül ki belőle, 0 darab bizonyíték és 0 darab cáfolat. Semmi olyan nem hangzott el, ami a legmegengedőbb módon, a legtágabban értelmezve is bizonyítékként vagy cáfolatként szolgálhatna a chemtrail elmélete mellett, vagy ellene, pusztán egy tucatnyi ember találgatása, bármiféle érv nélküli kijelentése, hite, vagy éppen annak a kifejezése, hogy fogalma sincs mi van.

Plusz nem derül ki, hogy egyébként ezzel mi a gond, miért kell titokban tartani, kinek van hasznára. Legalábbis ameddig jutottam, onnan nem derül ki.

Mi derül ki? Hogy amit szórnak a repülőből, az: furcsa anyag, kémiai anyag (mintha lenne olyan anyag, ami nem kémiai anyag), „valami” (sic!), alumínium, bárium, stroncium, „szecska”, műanyagból vannak, fémbevonatú papírdarabok, poliészter, alumíniummal bevont üvegszál, „mágneses csíkok vagy alumínium”, kémiai por (sic!), nanorészecskék (?), „almunínium gőz, ami oxidálódik”.

Tehát tulajdonképpen az derült ki, hogy amit permeteznek, az leginkább valami, de az is lehet, hogy bármi, sőt az sem zárható ki, hogy akármi, de valahogy köze van az alumíniumhoz… vagy nem… de leginkább igen. Ki tudhatja, hiszen senki nem vizsgálta meg tényszerűen, hogy miből is áll ez a chemtrail, mindenki csak vélekedik. Mit ne mondjak, ez aztán igazán meggyőző. Én nem is értem, hogy ki az, aki ezek után késztetés érzet arra, hogy folytassa a videó megtekintését.

Aztán kiderül mi a célja a dolognak: az időjárás befolyásolása (mondjuk az már nem derül ki, hogy ebben mi a rossz), a Föld felmelegedésének megakadályozása (ami önmagában helyes célkitűzés), az emberek alázatosságának csökkentése (azt meg hogy?), a globális népesség csökkentése.

~ ~ ~

Nézzük akkor a globális felmelegedés megakadályozását. Ugye vannak olyan anyagok, amiknek a légköri jelenléte növeli a Föld hőmérsékletét, meg van, ami csökkenti. Így hát két út van, az egyik a CO₂ és metán termelés csökkentése, a másik szintén teljesen vállalható út a felmelegedéssel szemben működő anyagoknak a légkörbe juttatása. Mindkettő geoengineering. A geoengineeringgel önmagában nincs gond, a gyakorlatban lokálisan használjuk is ennek a tudományágnak az eredményeit, pl. a jégesők megelőzésére Magyarországon ki van építve egy 984 generátorból álló hálózat, ami ezüst-jodidot juttat a légkörbe, ami megakadályozza a nagyobb jégkristályok képződését. A dolog teljesen nyilvános, publikus. Nota bene a légkörbe lehetne juttatni repülővel és rakétákkal is, vannak országok, ahol a rakétás módszert használják, de sokkal költséghatékonyabb a párologtatás.

A felmelegedést csökkentő anyagok elsősorban az aerosolok, a legjelentősebb hatást a areosolok direkt, és felhő fényvisszaverődéséből származó indirekt hatás. Erre sokféle anyag alkalmas, az alumínium például igen jó hatásfokú, de vannak ennél költséghatékonyabb, egyszerűbb megoldások is. A sima por, vagy a só is hasonlóan csökkenti a felmelegedést, nyilván könnyebb ezeket beszerezni, mint alumíniumot. Játszik még a titán-dioxid, amit amúgy is használunk festékekben, naptejben, ételszínezékben.

De vannak ennél egyszerűbb megoldások is, pl. ha nem is oldaná meg a problémát, sokat segítene, ha fehérre festenénk a háztetőket, vagy akár az utakat. (Ezt sem sikerült kvázi sehol összehozni, de nyilván egy évtizedek óta fenntartott összeesküvést képesek voltak megszervezni. Én érzek csak itt némi ellentmondást?) Meg úgy megoldást jelentene minél nagyobb fehér felületeket kreálni a felszínen.

A probléma ezekkel az, hogy csak félmegoldások. Egyrészt csak ideiglenes tüneti kezelés, olyan problémákat nem old meg, mint a óceánok élővilágának kihalása, a kőolajkészlet fogyása, a szén-dioxid egészségkárosító hatása (hiszen azt nem vontuk ki, az továbbra is ott van a levegőben). Nem is nagyon számolunk vele.

~ ~ ~

De akkor nézzük. Van egy módszer, aminek a célja az, hogy lassítsa a klímaváltozást. A klímaváltozás meg nem hogy lassulna, de gyorsul. Akkor ez jó módszer? Nyilván nem. Akkor miért is kellene óriási titkolózások és erőfeszítések árán erőltetni ezt a módszert? Vagy akik ebben az állítólagos összeesküvésben rész vesznek, azoknak mind 70-nél alacsonyabb az IQ-ja? Ha igen, akkor hogy tudták tető alá hozni ezt az egészet?

Meg kérdés, hogy ezt miért kellene óriási titoktartás mellett csinálni, miért nem lehet bejelenteni, hogy kérem van itt egy módszer, amivel le tudjuk lassítani a klímaváltozást. A legtöbb ember azt mondaná rá, hogy remek, hajrá. Gondolom a videó folytatásában valami olyasmi fog előjönni, hogy az alumíniumnak milyen egészségkárosító hatása van. Van. Csak akkor ennek némileg ellentmond, hogy az – szerinted (is) – egyre gyakoribb „chemtrailezés” ellenére itt Magyarországon a nők várható élettartama 1980-től 73 évről 83 évre, a férfiaké 66 évről 69 évre emelkedett, és ez a tendencia látszik folytatódni. Akkor olyan rohadt nagy egészségkárosító hatása talán még sincs a dolognak. Vagy ezt is csak én látom ellentmondásosnak?

Van egy csomó egészségkárosító tevékenység. Autók, repülőgépek, ipari termelés, dohányzás, alkohol. Minek ezeket eltitkolni, ha az emberek többsége magasról tesz ezekre, mert a saját hétköznapi életével van elfoglalva, ezerszer jobban érdekli az aktuális tehetségkutató műsor, mint a környezet, vagy az egészség. Ha teljesen nyilvánosan csinálnák, akkor mi történne? Nagyjából semmi.

~ ~ ~

Elhangzott – ugyan csak egyszer –, hogy nem is az időjárás befolyásolása a cél, hanem a népesség csökkenése. Hát erre is van ezernyi egyszerűbb mód. Pl. háborúk kirobbantása politikai manipulációval. Ehhez egészen jól ért néhány nagyhatalom. Vagy járványok elterjesztése (lehetőleg minél fertőzőbb, laboratoriumban kitenyésztett vírusokkal, ami ellen az elitnek van ellenanyag, csak éppen az nem publikus).

Viszont itt is kérdés, hogy akkor most ez egy hatékony módszer? A világ népessége 1980-ban 4,5 milliárd alatt volt, ma meg 7,5 milliárd felett van. Pl. az Európai Unió népessége stagnál vagy lassan csökken, csak – megint leírom – nem a korai elhalálozások, hanem a gyerekvállalási hajlandóság miatt. Ennek türkében nem hogy nem hatékony, de még csak nem is kimutatható hatású a módszer. Akkor megint joggal tehető fel a kérdés, hogy miért akarja valaki évtizedek megfeszített próbálkozása után is tolni a kötelet.

~ ~ ~

Aztán mit tudok még elmondani? Pl. a legtöbb konteóban vannak igazságok, féligazságok, amik aztán megfelelő csúsztatásokkal válnak hazugsággá. Pl. katonai repülőgépek valóban használnak fémdarabokat a radar zavarására, illetve a követő rakéták eltérítésére. Tehát 4:02-nél a fickó nem mond teljesen valótlant, valóban létezik ez, csak az a hazugság, ami nincs kimondva, hogy akkor ez nyilván minden repülőgépre és nem általánosan igaz.

~ ~ ~

De tudod mi volt az, amin leginkább megakadtam? 4:15-nél a fickónak ott a kezében egy csík, elmondása szerint ezek poliésztercsíkok, vagy alumíniummal bevont üvegszálak és ezeket szórják ki a repülőgépek. Én szoktam túrázni. Meg nyilván ki szoktam menni az utcára is. Gondolom te is el szoktad hagyni a szobád falait. Úgy őszintén, te hány ilyen „valamilyen” csíkot találtál életed során mondjuk egy mezőn sétálva, vagy az utcán heverve? Mert én egyre sem emlékszem, ami így nézett volna ki. Pedig a poliészter elég lassan bomlik le, ahogyan az alumínium és az üveg is. Ha évtizedek óta szórják a levegőből, akkor hol vannak ezek a csíkok? Vagy ez is csak nekem tűnik feloldhatatlan ellentmondásnak és ilyenformán vagy szándékolt hazugságnak, vagy bődületes ostobaságnak? Vagy naponta jönnek a titkos takarítónők és amíg alszunk eltakarítják ezeket a csíkokat az utcákról, háztetőkről, erdőkről, mezőkről, folyókból, tavakból? Elég sokan lehetnek…

Apropó… Elvileg ugye ezek a „chemtrail” csíkok, mint permetanyagok idővel lehullanak a földre. Mivel a felsorolt lehetséges anyagok kvázi mindegyike szilárd, így aligha tudnak elpárologni. Láttál már mondjuk 100 méter vagy 10 méter magasságban látható chemtrail csíkot? Mert ezek valahogy vagy csak kilométeres magasságban láthatók, vagy már itt vannak a földön. Vagy ez hogy zajlik? Leteleportálnak?

~ ~ ~

Szóval van itt pár valóban igaz megállapítás, csak ami össze van belőle gyúrva az nem stimmel. Persze ez a legtöbb konteó jellemzője. Belülről nézve viszonylag konzisztensnek, sőt logikusnak tűnik, ha meg kicsit belegondolunk és összevetjük a valósággal, akkor meg lólábak tucatjai lógnak ki.

2018. nov. 7. 22:24
 28/48 A kérdező kommentje:

2*Sü

Nehogy már végignézd. Még esetleg meglátnád hogy egy konferencián elismerik a permetezést, melyet meg nem mondom hány millió tonnásnak mond az előadó. Meg aztán meglátnád hogy az amerikai képviselőházban megjelent egy törvényjavaslat a chemtrails-ről.

hahahahahha

Szóval nehogy végignézd...Kiégeti a szemed.

Meg aztán nem is fizetik.

Jó sok munkát végeztél, biztosan megdícsér majd a főhadnagy úr.

2018. nov. 8. 09:56
 29/48 A kérdező kommentje:

6-7 percet végignézni egy 1,5 órás dokumentumfilmből.

Hát nem vagy szégyenlős a hazudozásban az biztos.

Nem baj, így nem fogsz rájönni a beépített hazugságban amire én rájöttem már.

szerencsétlen médiamunkás

hahahahah

2018. nov. 8. 09:59
 30/48 2*Sü ***** válasza:
Egyelőre 6-7 percet néztem meg. Arról leírtam a kritikát. Most nálad a labda, hogy érdemben reflektálj rá. A videó folytatásának esetleges kivesézését meg meghagyjuk későbbre.
2018. nov. 8. 10:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!