Miért rohad meg olyan IGAZSÁGTALANUL gyorsan az alma?!
Rosszul fogtad ki. Az alma az egyik legszívósabb gyümölcs, régen (és nem kell ehhez semmiféle bevonat) ősszel lerakták (azért nyilván nem mindegy, hogyan) szárazabb hűvös kamrákban, pincékben, és nagyrészt hónapokig elállt, csak tavasszal kezdett el megszottyadni (nem rohadni, csak összeaszni, biztos láttál már ilyet), de attól még ehető/felhasználható maradt. Ezt most is meg lehet(ne) csinálni, az alma nem sokat változott. Csak hát most már télen is lehet gyümölcsöt kapni.
Persze, valamennyire fajtafüggő is. A jonatán pl. kiemelkedően jól bírja a gyűrődést, akad viszont olyan fajta is, amelyik kevésbé.
"ezért marad a gőzöléssel tartósítás, ami gyakorlatilag megágyaz a rothadásnak..."
BARMOK! =( (mármint akik csinálják ezt, vagyis főképp akik miatt csinálják)
Amúgy úgy értettem, hogy amikor már felvágtam/belevágtam, akkor kezdődnek a gondok... és PERCEKEN belül meglesz a baj =( Párszor - tényleg, vicc és túlzás nélkül - 3 perc is elég volt már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!