Az alma élőlény vagy tárgy?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 02:07
2/16 anonim válasza:
Nem tárgy, de élőlényként csak úgy tekinthető mint egy női petesejt.
3/16 anonim válasza:
én élő sejtösszegnek nevezném, mivel a biokémiai folyamatok zajlanak bennük.
4/16 anonim válasza:
Önmagában nem élőlény, viszont élőlényekből áll.
5/16 anonim válasza:
"Nem tárgy, de élőlényként csak úgy tekinthető mint egy női petesejt."
És szerinted mégis mikor fog megtermékenyülni? :-D Földön, miután lehullt?
7/16 anonim válasza:
04:57,
Már megtermékenyült, azért alma, és nem virág :)
8/16 anonim válasza:
Szerintem amíg a fán van addig egy élő és növekvő organizmus része, azaz nevezhetjük élő(lény)nek.
De ha már le van szedve akkor már nem kapcsolódik semmi élőhöz (fa), tehát mondhatjuk tárgynak.
9/16 anonim válasza:
Ha a kérdés a barkochba játék besorolására vonatkozik, akkor én az élőlény kategóriába tenném. De egyébként is, a leszedés után is érik még tovább az alma, ugyanúgy, mint a banán a banánérlelő üzemekben.
10/16 anonim válasza:
Persze hogy érik, de már nem nő és nincs benne keringés sem. Az érés inkább pont arról szól hogy szépen lassan bomlásnak indul. Van is egy szép magyar kifejezés: "Túlérett"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!