Próbaidő alatti felmondás esetén miért nem indokolhatom meg, hogy miért mondok fel?
Tisztában vagyok azzal, hogy per is lehet ebből, de miért?
Még próbaidő alatt vagyok egy cégnél és kínálkozott egy számomra jobb lehetőség és tervezem, hogy felmondok. Nekem valahogy nem tetszik az, hogy csak úgy benyújtom a papírt a főnöknek és csá...szeretném korrektem megindokolni.
A próbaidő alatti felmondást indokolhatod, ha akarod.
De önmagadtól nem kötelező.
Azonban, ha megkérdezi a főnök, hogy miért mondasz fel, akkor viszont - a közhiedelemml ellentétben - kötelező indokolni a próbaidős felmondást is.
Ezt sokan nem tudják egyébként.
5 - ÖS!
Ez a rendeletésszerű joggyakorlás (együttműködés követelménye, joggal való visszaélés tilalma, jóhiszeműség, tisztesség követelménye) alapkövetelményéből vezethető le.
Nincs konkrét jogszabályhelye, de nem is kell.
De ha mindenképpen jogszabályhelyet akarsz : Mt. 6. § (2) bek.
Bár kétségtelen, hogy ebből az alapelvből történő levezetése a fent említett indokolási kötelezettségének, azért igényel némi áttételes gondolkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!